kako će ovo završiti?

Drastični rezovi u Milanu; svi jedva čekaju da se oglasi Zlatan Ibrahimović, a pitanje je hoće li Mario Mandžukić preživjeti najavljenu čistku

16.02.2021 u 11:06

Bionic
Reading

Financijska i gospodarska kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa uzdrmala je svijet sporta, a u problemima se našao i Milan. Zato je uprava kluba predvođena izvršnim direktorom Ivanom Gazidisom odlučila ograničiti zarade svih nogometaša u prvoj momčadi te su za kraj sezone najavljene velike promjene u igračkom kadru . Čekaju se reakcije igrača...

Krajem prošle godine čelnici Milana su najavili kako će fokus 'rossonera' u budućnosti biti na kupovini i afirmaciji mladih igrača. No, onda su na sveopće iznenađenje potpisali našeg Marija Mandžukića (34) koji je tako postao najstariji igrač u momčadi nakon neuništivog Zlatana Ibrahimovića (39).

Toliko o kupovini i razvoju mladih igrača, no dovođenje Mandžukića bio je 'vatrogasni potez' jer Milan se bori za plasman u Ligu prvaka, a s 'dječjim vrtićem' je to gotovo nemoguća misija. Bez veterana nema uspjeha, to je jasno svima, no čini se kako bi već ovog ljeta momčad 'rossonera' trebala doživjeti velike promjene.

Tako je uprava kluba predvođena izvršnim direktorom Ivanom Gazidisom odlučila ograničiti zarade svih u prvoj momčadi! La Gazzetta dello Sport saznaje kako je plan da u sljedećih nekoliko godina ugovori svih igrača budu ograničeni na maksimalnih četiri milijuna eura neto po sezoni!

No, kao i svugdje, i u Milanu postoje oni povlašteni. I tako su gazde 'rossonera' odlučili da to ograničenje neće vrijediti za Zlatana Ibrahimovića i golmana Gianluigija Donnarummu!

Ibra prema trenutnom ugovoru, koji mu traje do kraja ove sezone, zarađuje oko sedam milijuna eura, dok bi s Donnarummom mogao biti puno veći problem. Golman 'rossonera' još nije potpisao novi ugovor, trenutno zarađuje šest milijuna eura, a njegov menadžer Mino Raiola najavio je kako njegov štićenik neće ostati na San Siru ako mu ne ponude ugovor od najmanje 10 milijuna eura po sezoni!

  • +4
Spezia - Milan, Serie A, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: SIMONE ARVEDA

I tu nastaje veliki problem jer će ga Milan pod svaku cijenu zadržati, ali to znači da se mora riješiti nekih igrača. Talijanski mediji tvrde kako su prvi na 'listi za odstrel' oni najstariji, s Mandžukićem na čelu! Jer, Zlatan Ibrahimović je nedodirljiv...

'Ibrahimović je izuzetak kod svih pravila, uvijek je poseban. Ima nevjerojatne osobne i fizičke kvalitete. Ibra je taj koji mijenja pravila', potvrdio je izvršni direktor 'rossonera' Ivan Gazidis i dodao:

'Sve je moguće, ovaj izazov je najromantičniji u njegovoj karijeri, jer Zlatan ima povijest s klubom. Mislim da ovaj izazov osjeća na poseban način. Svima mora biti jasno da Zlatan Ibrahimović može produžiti ugovor kad god zaželi, čekamo njegovu odluku...'

Sada se s nestrpljenjem čeka Ibrahimović i njegov odgovor, ali i reakcije igrača na najavljene rezove. Nezadovoljnih će biti puno, talijanski mediji tvrde kako je očajno loša utakmica i poraz 2:0 u gostima kod slabašne Spezije prva reakcija svlačionice na najavljene drastične rezove.