majstore, svaka ti čast!

Hrvatski reprezentativac velikog srca; prvo je svima u selu otplatio kredite, a sada financira izgradnju zgrade za rehabilitaciju i odgoj djece

16.02.2021 u 15:13

Bionic
Reading

Napadač Milana i hrvatske reprezentacije Ante Rebić (27) još je jednom pokazao koliko veliko srce ima. Ante, kao i mnogi hrvatski sportaši, redovito sudjeluje u humanitarnim akcijama i pomaže potrebite u domovini, a sada je spremno donirao 10.000 eura za proširenje i izgradnju novog objekta ustanove za rehabilitaciju i odgoj djece 'Zlatni cekin' u Slavonskom Brodu

Zlatni cekin u Slavonskom Brodu djeluje od 1993. godine, a u programima za zdravstvenu rehabilitaciju djece (poliklinici) svaki dan ima oko 120 pacijenata. Zlatni cekin također pruža i socijalne usluge za blizu 50 djece: dnevni i tjedni boravak te stručnu pomoć djeci u obitelji (tj. patronažu). Uz ovaj rad mi imamo i dječji vrtić Cekin u kojem bude oko 110 djece (od tog broja blizu je 50 djece s raznim teškoćama u razvoju).

'Prošle godine povećali smo broj djece s teškoćama, povećani su i troškovi života te je još i korona virus otežao naš rad a lokalna zajednica slabo prati naše potrebe. Uz to prošle godine krenuli smo i proširivati naš prostor i graditi 520 m2 novog prostora kako bismo mogli uključiti još djece i sa znakovima autizma koja čekaju našu pomoć', pojasnili su iz Zlatnog cekina te se požalili:

'No, pripreme za nastavak naše gradnje koju smo započeli prošle godine ometaju korona virus i potres u Sisku i Petrinji...'

Srećom, tada su se ukazali dobri i plemeniti ljudi te grad Slavonski Brod, koji su svojim donacijama omogućili nastavak izgradnje.

'Zahvaljujući donaciji našeg poznatog nogometaša Ante Rebića (10.000€) kao i grada Slavonskog Broda (100.000 kn) te većeg broja manjih donacija mi se nadamo da ćemo moći do ljeta na novi objekt staviti krov', objavili su iz Zlatnog cekina.

  • +3
Bologna - Milan, Serie A, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: GIORGIO BENVENUTI

'Od srca zahvaljujemo Anti Rebiću na ovoj krasnoj gesti i velikoj financijskoj podršci koju nam je dao. Hvala i našim fratrima iz Dalmacije, Rebićevim prijateljima koji su nas preporučili njemu. Kasnije se i Grad Slavonski Brod uključio u akciju, tako da ćemo moći nastaviti s radovima započetim prošle godine, iako je kriza svuda', rekao je fra Ilija Jerković, ravnatelj Zlatnog cekina i dodao:

'Volio bih upoznati gospodina Rebića ako mi se za to ukaže prilika. Odličan je nogometaš, sjećam se njegovih dobrih igara na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a sada je pokazao i da je velik i plemenit čovjek. Učinio je jako puno za našu ustanovu. Nažalost, danas se malo tko sjeti djece s teškoćama, sve drugo ima prioritet, ali zahvaljujući ljudima poput njega mi ipak pomalo idemo naprijed.'

OVOGA PROLJEĆA NASTAVLJAMO S GRADNJOM U ZLATNOM CEKINU

Ovo nije prvi, a sigurni smo ni posljednji put, da se Ante Rebić angažira u humanitarnim akcijama. Podsjetimo, u srpnju 2018. godine Ante je u svome rodnom selu Vinjani Donji svima otplatio kredite! Skromni Ante Rebić nije želio da se dozna za taj hvalevrijedan potez, pa je sve učinio u medijskoj tišini. Isto je ponovio i 2019. godine u velikoj humanitarnoj akciji za liječenje tada dvogodišnje Mile Rončević oboljele od leukemije. U toj su se akciji angažirali brojni sportaši, osim Rebića bili su tu i njegov suigrač iz reprezentacije Ivan Perišić, rukometaši Domagoj Duvnjak, Luka Stepančić, nogometni klub Rijeka, tenisačica Ana Konjuh i mnogi drugi. Zahvaljujući njihovoj pomoći, Mila se prije nekoliko mjeseci vratila s uspješnog liječenja u SAD-u.