ovo nam nije trebalo

Najiskusniji hrvatski reprezentativac otkrio što im je Lino Červar govorio na poluvremenu

20.01.2019 u 21:30

Bionic
Reading

Hrvatski su rukometaši teško pronalazili riječi nakon 29:26 poraza od Brazila u prvoj utakmici drugog kruga SP-a u Kölnu. Ovakav krah nitko nije očekivao...

'Znali smo tko je Brazil i da će ovo biti teška utakmica. Oni igraju jako agresivno i to su danas pokazali i stvorili su sebi puno šansi za lagani gol. Puno smo tehničkih grešaka napravili i onda kad smo se htjeli vratiti, onda nas nije ni sreća pomazila. Moramo što prije ovo zaboraviti. Pred nama su još dvije jako teške i jako važne utakmice', rekao je nakon utakmice najiskusniji hrvatski reprezentativac Zlatko Horvat i dodao:

'Jednostavno su nam uzeli nekoliko lopti koje su bile upućene na pivota. Dva-tri puta se odbila lopta njima u ruke. Kad smo mi imali čisti šut, njihov golman je obranio i to je rizik koji smo preuzeli i ovaj put se nije isplatio...'

Čak i kad je početni šok na utakmici splasnuo, naši se rukometaši nisu uspjeli vratiti u utakmicu. Što im je sve rekao izbornik Červar u svlačionici na poluvremenu?

'Pričali smo o tome da moramo pojačati obranu, da moramo biti gušći, agresivniji... I naravno, da moramo smanjiti tehničke pogreške', otkrio je Horvat i dodao:

'Svi smo si govorili kako je četiri gola razlike moguće dostići u 30 minuta. No,...'

  • +13
Hrvatska - Španjolska, SP u rukometu 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Poraz od Brazila je svima teško pao...

'Na poluvremenu smo znali da smo i gubili s malo razlike kako smo loše igrali. Na kraju smo imali u nekoliko navrata dva razlike i pokušaje za smanjenje zaostatka, ali u tim trenucima nismo bili sigurni i onda na kraju te neće ni sreća pomaziti. Kad je Toledo zabio golmanu i igraču kroz noge, tu je bila naša šansa, ali nije se na kraju okrenulo. Brazil je zasluženo pobijedio, danas su bili stvarno bolja momčad i moramo ovo što prije zaboraviti jer sutra je već jako teška i jako bitna utakmica', objasnio je Horvat i zaključio:

'Ne smije nam ovo poljuljati samopouzdanje. Moramo biti onakvi kakvi smo bili u Münchenu. Čvrsti i kompaktni. Moramo vjerovati više u sebe i bit će nam tako lakše igrati. Siguran sam da ćemo već protiv Njemačke pokazati puno bolju igru, da ćemo biti pravi, ali trebat će nam i sreće na pobijedimo Njemačku kod kuće. Moramo sutra dati sve od sebe!'

Manuel Štrlek je s pet golova bio jedan od boljih u našim redovima.

  • +6
Hrvatska - Makedonija Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

'Nismo igrali dobro, radili smo toliko tehničkih pogrešaka, a primili previše golova na praznu mrežu. Jako teško je bilo stizati rezultat i tu smo se potrošili. Žao nam je jer smo ovim porazom sve dobro što smo napravili u Münchenu', kazao je utučeni Štrlek, a ništa boljeg raspoloženja nije bio ni Luka Stepančić:

'Loše smo ušli u utakmicu. Probali smo spustiti njihovu agresivnu obranu koja je izdvajala naša dva kreatora u igri, ali napravili smo previše tehničkih pogrešaka. Nismo se mogli više od toga braniti. To nas je malo i psihički ubilo, ali pokušavali smo. Došli smo na dva razlike, ali dalje od toga nije išlo', rekao je Stepančić i zaključio:

'A mogli smo danas puno toga riješiti. Očito moramo težim putem kao što smo navikli. Neće biti problem spremiti se i odmoriti za Njemačku. Mislim da nam čak više odgovara njihova igra, ali oni su domaćini i imat će punu dvoranu svojih navijača. Ali i na njima je veliki teret tako da ćemo to morati iskoristiti.'

Hrvatska u ponedjeljak (21. siječnja) u 20.30 sati igra drugu utakmicu drugog kruga u Kölnu protiv Njemačke.

Svjetsko prvenstvo

President cup

Makedonija-Čile32:30
Japan-Angola29:32
Rusija-Katar28:34
Koreja-Saudijska Arabija26:27
Bahrein-Austrija27:29
Srbija-Argentina20:30

Skupina E

Brazil-Hrvatska29:26
Island-Francuska20:30
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Njemačka32105
2.Francuska32105
3.Hrvatska22004
4.Španjolska31022
5.Brazil20020
6.Island30030

Sljedeće utakmice

21.1.Španjolska-Brazil
21.1.Njemačka-Hrvatska
23.1.Brazil-Island

Skupina F

Mađarska-Tunis26:21
Norveška-Egipat20:30
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Danska33006
2.Švedska33006
3.Norveška21012
4.Egipat20111
5.Mađarska30121
6.Tunis30030

Sljedeće utakmice

21.1.Švedska-Norveška
21.1.Danska-Egipat
23.1.Tunis-Egipat