IZVRŠNI DIREKTOR HNS-A

'Nacionalni stadion nema smisla, reprezentacija mora igrati u cijeloj Hrvatskoj'

01.04.2019 u 11:57

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker ozbiljno je pokrenuo priču oko izgradnje novog stadiona u Zagrebu. Blato bi trebalo biti mjesto izgradnje velebnog zdanja na kojem bi hrvatska reprezentacija trebala igrati

No, izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić ima nešto drugačiju ideju. Kako kaže, hrvatska reprezentacija trebala bi igrati u cijeloj Hrvatskoj, a ne samo u Zagrebu.

'Reprezentacija će igrati u Spllitu već ove jeseni, dobili smo puno zahtjeva. Nadam se da ćemo se Mađarima revanširati na Poljudu', izjavio je Kustić u intervjuu za tiskano izdanje Sportskih novosti.

'Apsolutno nema smisla govoriti o nacionalnom stadionu na kojem bi se igrala jedna utakmica godišnje. Mi želimo da reprezentacija igra u cijeloj Hrvatskoj. Ali svakako sam da se napravi stadion u Zagrebu. Samo da se ne zove nacionalni, a zadnju riječ oko izgradnje treba reći Grad Zagreb', objasnio je Kustić, a prenosi RTL.

  • +31
Kvalifikacije za Euro 2020, Mađarska - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Što se tiče Maksimira u koji je mnogo novca investirano, a nedavno je utvrđeno da se raspada, Kustić je rekao da nije još sigurno hoće li ga novim investicijama spasiti.

'Čisto sumnjam da će se ulagati u Maksimir ako se krene u izgradnju stadiona u Blatu. To ne bi imalo nikakvog smisla. Mi smo za ulaganja u sve stadione. Neka se uloži i u Poljud, koji je jedan od najljepših stadiona u Europi', zaključio je Kustić.