RASTANAK U LJETO?

Barcelona istaknula cijenu; Ivan Rakitić postaje najskuplji hrvatski nogometaš u povijesti

01.04.2019 u 08:28

Bionic
Reading

Sve su glasnija nagađanja oko odlaska Ivana Rakitića, a poznat je i iznos odštete za koliko bi ga Barcelona pustila

Španjolski i talijanski mediji su uvjereni kako će hrvatski veznjak u ljeto promijeniti klub odnosno da nema velike šanse da s Barcelonom odradi ugovor do kraja (2021.). Najviše se spominje milanski Inter koji je u isto vrijeme u lovu na Luku Modrića.

Rakitić je već nekoliko puta ponovio da ne želi nigdje iz Barcelone, da je prezadovoljan na Camp Nou te je jasno sugerirao kako bi rado završio karijeru u katalonskom ponosu.

No u Interu su navodno ozbiljno zagrizli za Rakitića, a u medijima se barata i informacijom da je Barcelona spremna prodati našeg reprezentativca za iznos od 50 milijuna eura.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Kada bi se to i ostvarilo Rakitić bi postao najskuplji hrvatski nogometaš, jer je dosad najveća odšteta isplaćena za našeg igrača bila ona za Mate Kovačića kada je iz Intera dolazio u Real (38 milijuna eura).

Inače, Inter bi se u ovaj posao bacio samo ukoliko u prvenstvu izbori mjesto koje ga vodi u Ligu prvaka, a zasad mu to ide po planu, jer je na trećem mjestu, a prva četiri kluba Serie A izborit će plasman u najelitnije klupsko natjecanje