osmi Zadarhalf

Na sportski spektakl u Zadar stiže 350 sportaša iz 20 zemalja uz nekoliko velikih zvijezda: Ovo je novi koncept koji ne postoji u svijetu triatlona

07.10.2021 u 10:57

Bionic
Reading

Više od 350 triatlonaca iz čak 20 zemalja; perfektna organizacija; izazovna staza; svjetski poznati paratritalonac Sebastien Bellin snima dokumentarni film o svojoj nesreći zbog terorističkog napada – osmo izdanje Zadarhalfa u resortu Falkensteiner Punta Skala puno je iznenađenja!

Nijemac Till Schramm s čak pet pobjeda i pet drugih mjesta legendarnog Ironmana, odlični Belgijac Emanuel Lejeunne, Slovenac Jaroslav Kovačić, austrijska prvakinja Simone Kumhofer… To su samo neka od zvučnih imena svjetski poznatih triatlonaca koji će pokušati prijeći vlastite granice izdržljivosti na osmom Zadarhalfu, u subotu, 9. listopada u Falkensteiner resortu Punta Skala. Utrka uključuje za mnoge nezamisliv izazov - plivanje na 1900 metara, vožnju bicikla 90 kilometara i trčanje 21.2 kilometara.

Triatlon na jednoj od najljepših lokacija na Jadranu i ove je godine organiziran u suradnji s TZ Zadarske županije, TZ Grada Zadra i TZ Grada Nina. Uz glavnu utrku u srednje dugom triatlonu, održat će se i akvatlon za djecu te trčanje na pet kilometara. Na glavnoj utrci nastupit će 350 triatlonaca, na akvatlonu 50 djece, a na trčanju 90 trkača. Sportaši dolaze iz čak 20 zemalja.

'I ove godine, kao i prošle, imamo ekstra motiv organizirati vrhunski event u doba kad je to teže napraviti nego prije. Vrlo blizu smo dugoročnog cilja, a to je ponuditi natjecateljima jedno sasvim novo iskustvo, novi koncept koji ne postoji u svijetu triatlona. To je mješavina hedonističkog doživljaja u Falkensteiner resortu Punta Skala, s hotelima od pet i četiri zvjezdice, vrhunskom uslugom, spa centrom na 6000 m2, potpuno novim sportskim centrom top kvalitete Fortis Clubom, kristalno čistim morem s jedne strane te uloženog napora koji ponekad graniči s mazohizmom, na perfektno organiziranoj utrci dugoj 113 kilometara', rekao je Zlatko Parać, direktor utrke.

Paratriatlonac Sebastien Bellin, teško ranjen za vrijeme terorističkog napada u Brusselu 2016., za vrijeme natjecanja u Punta Skala resortu snimat će dokumentarac o svom putu od nesreće do priprema za Konu, svjetsko triatlon prvenstvo, uz pomoć Luc Van Lierdea, dvostrukog svjetskog prvaka u Ironman disciplini.

Treba reći kako su svi natjecatelji obavezni imati valjanu covid putovnicu ili negativan test.