sve za pobjedu

Šestorici reprezentativaca BiH odbijene su vize za Kazahstan: Rekli su da nam nemaju što objašnjavati...

06.10.2021 u 20:46

Bionic
Reading

Šestorici nogometnih reprezentativaca Bosne i Hercegovine nisu izdane vize za ulazak u Kazahstan što je povećalo brige izborniku Ivajlu Petevu koji pokušava ovu izabranu vrstu odvesti na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine

Iako je bilo planirano da bosanskohercegovačka nogometna reprezentacija jutros poleti iz Sarajevu prema Kazahstanu, zbog problema s vizama odlazak je odgođen za poslijepodnevne sate.

'Nisam spavao, ali ne biste ni vi da ste na mom mjestu. Nije baš jednostavno, jer šest igrača nije malo uz ove koji su od ranije ozlijeđeni', rekao je u sarajevskoj zračnoj luci izbornik Ivajlo Petev.

Kazahstan, čije veleposlanstvo iz Zagreba nerezidentno pokriva BiH, nije izdalo vize za igrače Sanjina Prcića, Elvisa Sarića, Dennisa Hadžikadunića, Daria Đumića, Adija Nalića i Jusufa Gazibegovića.

Za takvu odluku vlasti Kazahstana, kako su objasnili iz Nogometnog saveza BiH, nisu dobili službeno objašnjenje.

'Rekli su da nam nemaju što objašnjavati...', potvrdili su iz NS BiH.

Bosanskohercegovački izbornik Petev u predstojećim susretima neće moći računati ni na standardne Miralema Pjanića, Radea Krunića, Sinišu Saničanina i Matea Sušića.

BIH se nalazi u skupini D u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo sljedeće godine u Kataru. Nakon četiri susreta ima osvojena samo tri boda te se nalazi iza Francuske, Ukrajine i Finske, dok je zbog gol-razlike lošija tek reprezentacija Kazahstana.

U međuvremenu su iz BiH objavili kako će vize ipak dobiti Adi Nalić i Jusuf Gazibegović, te će se oni pridružiti ostalim reprezentativcima u Kazahsatnu.

'Čim smo sinoć dobili informaciju stupili smo u kontakt s Uefom. Osobno sam cijeli dan na vezi s ljudima iz Uefe. Oni su odmah kontaktirali kazahstansku Vladu i Savez i poduzeli su sve kako bi se problem riješio. Čak su zaprijetili tamošnjem Savezu sankcijama. Poduzeli smo sve što je u našoj moći, očekujemo da će problem biti riješen, a osiguran je avion kako bi nam se sutra priključili u Kazahstanu ovi koji nisu krenuli na put, ako se tijekom dana sve završi', kazao je za BiH medije predsjednik NS BiH Vico Zeljković.