zvučno pojačanje

U Zadar se vratio hrvatski reprezentativac; nakon 10 godina 'lutanja' Pavle je ponovno u svom klubu

06.10.2021 u 19:58

Bionic
Reading

Novi-stari igrač Zadra je Pavle Marčinković (32) koji se u svoj matični klub vraća nakon deset godina, objavio je KK Zadar. Protekle četiri sezone Marčinković je proveo u dresu Splita, početkom ove potpisao otvoreni ugovor s KK Sonik Puntamika, a onda se u najboljim igračkim godinama, kao stalni reprezentativac, vratio u Zadar...

Prošle sezone u ABA ligi, Pavle Marčinković (32) je u dresu Splita prosječno zabijao sedam koševa uz pet skokova. U tri odigrane utakmice u dresu Sonik Puntamike ove sezone je u prosjeku imao 18 koševa, 10 skokova i dvije ukradene lopte. Suradnju sa Zadrom je potpisao do kraja sezone.

'Jako mi je drago da smo ovako brzo uspjeli realizirati potpis Pavla Marčinkovića. Pavle je sjajan igrač, on je hrvatski reprezentativac, još ovog ljeta je bio moja velika želja međutim nismo to uspjeli realizirati. Zahvalan sam ljudima u klubu što smo ovaj potpis sad realizirali, jer će nam Pavle pomoći u svim segmentima igre', komentirao je Marčinkovićev povratak trener Zadra Ivan Perinčić.

  • +6
KK Zadar - KK Cedevita Junior, HT Premijer liga, 3.10.2021. Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX

Marčinković, u slučaju pravovremene reakcije i registracije, pravo nastupa u ABA ligi ima već u petak u susretu 3. kola regionalnog natjecanja dok će za nastup u Hrvatski Telekom Premijer ligi morati pričekati prijelazni rok između 18. i 30. studenog.

Naime, izvan prijelaznog roka klubovi Hrvatski Telekom Premijer lige mogu licencirati dva igrača u sezoni, ali to ne vrijedi za horizontalne prijelaze iz jednog kluba HT Premijer lige u drugi, a ovdje je riječ o takvom slučaju.