nesretna Wendy Holdener

Strašna ozljeda švicarske skijašice; osvajačica zlatne olimpijske medalje slomila je obje ruke...

06.10.2021 u 21:33

Bionic
Reading

Švicarska skijašica Wendy Holdener (28), olimpijska prvakinja u ekipnom te viceprvakinja u slalomu iz 2018. godine, ozlijedila se u ponedjeljak na treningu gdje je zadobila frakturu čunaste kosti na obje ruke zbog čega će morati pauzirati najmanje mjesec dana, objavio je Švicarski skijaški savez

'Wendy Holdener je pala na obje ruke. Pretrage na Klinik Hirslanden su pokazale frakture čunastih kostiju na obje ruke. Na žalost potrebna je kirurška intervencija', navodi se u priopćenju Švicarskog skijaškog saveza dodajući da će 28-godišnja skijašica moći opet skijati (izvan natjecanja) za 'oko mjesec dana'.

Holdener, koja je u Svjetskom kupu 41 put bila na pobjedničkom postolju, tako će propustiti veleslalom na otvaranju nove sezone u Söldenu 23. listopada, a i upitni su njeni nastupi na dva slaloma u Leviju 20. i 21. studenog.

Holdener se ozlijedila dva dana nakon što je njena sunarodnjakinja Corinne Suter, svjetska prvakinja u spustu, pala i zadobila ozljedu tibije zbog čega će također propustiti otvaranje nove sezone Svjetskog skijaškog kupa.