IZAZIVA LEGENDU

Monstruozna NFL zvijezda moli za okršaj s Cro Copom

22.08.2015 u 13:37

Bionic
Reading

Mirko Filipović je otkrio kada će imati novu UFC borbu, no ne i protivnika. Čini se da i u borilačkim krugovima izazivač još nije poznat, jer se javio američki majstor koji žarko želi - biti taj

Matt Mitrione  je UFC borac s bogatom sportskom poviješću. Kao dječak natjecao se u plivanju, atletici i američkom nogometu i na sveučilištu je odabrao put koji ga je odveo u zvjezdani NFL. Igrao je 'njihov football' za New York Giantse, no obnovio je tešku ozljedu noge i nakon čak sedam operacija 2004. je došao u silaznu putanju u svom bazičnom sportu. Igrao je još za San francisco i Minnesotu, no 2005. došao je kraj te karijere.

Samo tjedan dana kasnije dobio je dijete i obzirom da je imao crni pojas u karateu pokrenuo je novu karijeru. Preko reality showa ušao je u svijet slobodne borbe i 2009. za samo deset sekundi nokautom je ostvario svoju prvu MMA pobjedu.

Krenuo je niz od pet pobjeda pa tri poraza u četiri nastupa od 2011. do 2013. i tada novi veliki uzlet. Prošle godine naizao je tri nokauta,a serija je prekinuta porazom od Bena Rothwella prije dva mjeseca.


'Bila bi mi čast boriti se protiv takve legende kakva je Cro Cop u Seulu. Priredili bi fantastičan spektakl za gledatelje u Koreji, a ja bih bio sretniji od djetete s čokoladom,' kaže Mitrione koji nestrpljivo čeka odluku organizatora.

U prilog mu ne ide činjenica da se Mirko u UFC vratio u 'osvetničku misiju', a s 37-godišnjim borcem se još nije susretao pa nema 'računa za izravnavanje'. Ipak, stav se cijeni, a možda i dobije priliku pokazati koliko zna protiv gotovo četiri godine starijeg Hrvata.