što će odlučiti?

Luka Modrić opet spašava Real; ozljeda najveće zvijezde vraća ga u prvih 11

07.11.2023 u 10:37

Bionic
Reading

Jude Bellingham (20) stradao je u utakmici protiv Rayo Vallecana, a najbolji igrač 'kraljeva' ove sezone zaradio je ozljedu ramena i upitan je za utakmicu Lige prvaka protiv Brage (srijeda, 21 sat)

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti ponovno je na mukama. Njegova je momčad u nedjelju na Santiago Bernabeu odigrala samo 0:0 protiv Rayo Vallecana, a sve je dodatno zabrinula ozljeda najboljeg igrača 'kraljeva' ove sezone.

Naime stradao je Jude Bellingham (20) -u jednom je duelu nezgodno pao i ozlijedio rame. Igrač koji je ove sezone u 14 utakmica zabio 13 golova, uz tri asistencije, zbog toga je upitan za sutrašnju utakmicu 4. kola Lige prvaka, koju Real igra na svom terenu protiv portugalske Brage.

Ancelotti je s pravom zabrinut, a španjolski mediji navode da Bellinghamova ozljeda nije nimalo bezazlena te će nakon konzultacija s klupskim liječnicima odlučiti hoće li sutra igrati protiv Brage.

Zbog svega bi trebao profitirati naš Luka Modrić, kojem Bellinghamova ozljeda ponovno nudi povratak u prvih 11 'kraljeva'.

Na kraju se tako odluka Ancelottija da Modrića zamijeni u 70. minuti utakmice protiv Rayo Vallecana pokazala dobrom. Iako je bio ponajbolji u redovima 'kraljeva'. Priznao je to i sam Ancelotti nakon utakmice.

  • +15
Real Madrid - Rayo Vallecano 0:0 Izvor: Profimedia / Autor: Oscar J Barroso / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Modrić je bio jako dobar. Odigrao je fantastičnu utakmicu. Nije zaslužio da ga izvadim. Možda sam mogao promijeniti Camavingu ili Valverdea... Razmišljao sam o tome kako da momčadi dam još energije. Imali smo 22 udarca, a nismo zabili nijedan gol. Bili smo agresivni. Ponekad se događa da jednostavno ne možeš zabiti', pravdao se Ancelotti.

Španjolski mediji sad tvrde da će Modrić sutra navečer krenuti od prve minute protiv Brage jer Ancelotti jednostavno nema potrebe forsirati Bellinghamov povratak, kojim bi samo pogoršao ozljedu, a Dani Ceballos još nije spreman.

Zato je tu iskusni kapetan 'vatrenih' koji će povezati redove Reala u važnoj utakmici. 'Kraljevi' u Ligi prvaka imaju sve tri pobjede i slavljem protiv Brage sutra navečer teoretski bi osigurali plasman u osminu finala.