još se traži u psg-u

Lionel Messi više nije želio slušati laži Barceloninog predsjednika Joana Laporte: Nikada me to nije pitao....

01.11.2021 u 14:43

Bionic
Reading

Jedan od najboljih nogometaša u povijesti, 34-godišnji Lionel Messi, koji je ovog ljeta napustio Barcelonu nakon 21 godine te se skrasio u PSG-u, u razgovoru za katalonski Sport otkrio je važan detalj vezan uz istup predsjednika katalonskog kluba Joana Laporte

Još kao dječak stigao je 2000. godine iz Argentine u Barcelonu. I onda je ovog ljeta Lionel Messi morao napustiti svoj drugi dom, Nou Camp.

Preselio je u Pariz i obukao dres PSG-a. No, oko njegovog odlaska puno je ostalo nepoznanica, a Argentinac je u intervjuu za španjolski Sport govorio o odlasku iz Barcelone, kao i o osjećajima koje gaji prema tom klubu. Otkrio je da mu nitko nije ponudio opciju besplatnog igranja, a što je tvrdio predsjednik kluba Joan Laporta, te je dodao da se jednog dana želi vratiti na Nou Camp.

'Istina je jedna, napravio sam sve samo da ostanem, ali i da me nikada nisu pitali hoću li igrati besplatno. Tražili su da pristanem na 50 posto nižu plaću, na što sam pristao bez razmišljanja. Bili smo u poziciji pomoći klubu. I htjeli smo pomoći. Nitko me nije pitao da igram besplatno, tako da su riječi predsjednika netočne. To me boli jer smatram da nije smio to reći. Sada ljudi sumnjaju u mene, a to nakon svih tih godina, ne zaslužujem', rekao je Messi.

Na pitanje je li nakon odlaska iz Barcelone pričao s Laportom, odgovorio je: 'Ne'.

No, svjestan je Messi da Barcelona nisu ni Laporta ni Bartomeu i zato se stavio klubu na raspolaganje. Kaže da bi se htio vratiti kao dio Uprave kluba.

'Ne znam kada će završiti moj ugovor s PSG-om, ali sigurno je da ću se vratiti u Barcelonu, gdje ću i živjeti. To želi moja supruga, želim i ja. Uvijek sam govorio da sam spreman pomoći klubu, da budem od pomoći i da klubu bude dobro. Volio bih biti dio Uprave kluba jednog dana, jer to je klub koji volim. Želio bih da Barcelona napreduje i da nastavi biti jedan od najboljih klubova svijeta', izjavio je Messi.

  • +10
PSG - Lille (Ligue 1) Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT