pred novi el clasico

Karim Benzema uopće ne žali za Lionelom Messijem: Za mene je sve ostalo isto, nije važno koji igrači dolaze ili odlaze....

17.10.2021 u 08:50

Bionic
Reading

Dvoboj 9. kola La Lige između madridskog Reala i Athletic Bilbaa je odgođen, pa se Kraljevi polako okreću ispitima koji im stižu sljedećeg tjedna. Prvi je u Ligi prvaka, protiv Šahtara, a puno veći je sljedeće nedjelje, kada Modrić i suigrači gostuju kod Barcelone

I dok Barcelona ove nedjelje (od 21 sat) mora odraditi prvenstvenu obvezu protiv Valencije, te kroz tjedan i okršaj u Ligi prvaka protiv kijevskog Dinama, igrači Reala ovog su vikenda slobodni.

To je svakako sjajna vijest za momčad Carla Ancelottija pred jedan od najvećih derbija svjetskog nogometa, koji je na rasporedu sljedeće nedjelje (24. listopada od 16.15 sati). Riječ je dakako o El Clasicu između Barcelone i Reala.

Odradit će Kraljevi kroz tjedan utakmicu Lige prvaka protiv Šahtara, ali sigurno će biti odmorniji od svojih najvećih suparnika iz Katalonije.

Naravno, kako je El Clasico posebna utakmica, jasno je da već sada postaje tema razgovora u Španjolskoj, ali i šire.

Doduše, možda neće imati sjaj kao prijašnjih godina, jer Barcelona je ipak u nešto slabijem izdanju, posebice otkako je s Nou campa otišao Lionel Messi, sinonim svih Barceloninih uspjeha zadnjih desetak i više godina.

Francuski napadač i najbolji strijelac Reala, Karim Benzema, uvjeren je da izostanak Messija neće ugroziti 'zvjezdani stautus' kojeg El Clasico ima.

'Za mene je sve ostalo isto. El Clasico je i dalje najbolja utakmica na Zemlji. Nije važno koji igrači dolaze ili odlaze iz momčadi, jer Real - Barcelona je povijesni događaj. Imena se mijenjaju, ali i prije Zidanea, Eto'oa, Ronaldinha, Ronalda... To je bila vrhunska utakmica', rekao je Benzema.

Francuz je komentirao i činjenicu da je Barcelona u velikoj krizi.

'U takvim utakmicama nema potrebe gledati trenutačnu formu, igrače, bilo što. To su uvijek utakmice u kojima je sve moguće', dodao je Benzema.

Nakon nepotpunog devetog kola La Lige, Real Sociedad je na vrhu s 20 bodova, slijedi ga madridski Real sa 17, ali i utakmicom manje, dok je Barcelona na devetom mjestu s 12 bodova, ali i dvije utakmice manje od vodećih Baska.