još je u bolnici

Liječnici iznijeli nove informacije o stanju Diega Maradone nakon operacije na mozgu: Želio je otići...

  • Autor: Ivan Žurić/Hina
  • Zadnja izmjena 06.11.2020 10:38
  • Objavljeno 06.11.2020 u 10:38
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: RASHIDE FRIAS / AFP / Profimedia

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Diego Maradona (60) dobro se oporavlja nakon operacije na mozgu kojom mu je odstranjen krvni ugrušak, istaknuo je njegov liječnik Leopoldo Luque

'Njegov oporavak vrlo dobro napreduje. Posljednji pregled kompjuterskom tomografijom (CT) bio je odličan. Maradona može hodati, razgovara sa mnom i puno je prisebniji. On želi otići kući što prije, ali plan je da ga zadržimo u bolnici još barem jedan dan. Kad bude otpušten iz bolnice pratiti ćemo zdravstveno stanje u njegovom domu', kazao je Maradonin liječnik dr. Leopoldo Luque.

Maradona je u ponedjeljak hospitaliziran u La Plati zbog dehidracije i anemije, ali pregledom mu je dijagnosticiran krvni ugrušak u mozgu. Nakon toga prebačen je u privatnu kliniku u gradiću Olivos, gdje u utorak operiran.

U posljednjih 20 godina Maradona je zbog konzumiranja droge i alkohola imao velikih zdravstvenih problema. Dva puta je doživio srčani udar, zbog prekomjerne konzumacije alkohola 2007. godine je završio u bolnici, jedno vrijeme se je liječio na Kubi, a bio je i na operaciji želuca koja mu je pomogla da smanji kilažu.