Započeo oporavak

Maradona u teškom stanju stigao u bolnicu; zbog krvarenja u mozgu hitno je operiran, a vojsku navijača u kakvom je uopće stanju izvijestio je poznati neurokirurg

04.11.2020 u 09:01

Bionic
Reading

Legendarni argentinski nogometaš Diego Armando Maradona uspješno je operiran nakon što je u teškom stanju stigao u bolnicu

Iako je tijekom utorka bila raznih informacija o čemu se radi doznaje se kako mu je tijekom operacije u klinici Ipensa u La Plati, koja je trajala sat i pol, uklonjen hematom na mozgu (krvarenja u mozgu. Doznaje se kako se Maradona oporavlja pod strogim liječničkim nadzorom.

Podsjetimo, govorilo se o anemiji i dehidraciji, zatim o teškim psihičkim problemima te depresiji…

'Nakon sat i pol operacije riješili smo Diegov problem. Sve je prošlo u najboljem redu. Probudio se nakon operacije i to je veliki korak prema potpunom oporavku', izjavio je poznati neurokirurg Leopoldo Luque dodavši:

'Sada slijedi promatranje, ali sve je pod kontrolom. Nije to bio složen zahvat, no ipak je riječ o operaciji na mozgu. Hematom je uklonjen, što znači da će se Maradona oporaviti bez problema', dodao je dr. Luque.

O čemu se točno radi i kako je Maradona zadobio ovu ozljedu nije poznato. On sam je rekao da se ne sjeća. Naime, krvarenje između tvrde i meke moždane ovojnice, kako je potvrdio dr. Luque, vjerojatno je nastalo zbog ozljede glave.

Treba reći kako se vojska Maradoninih navijača okupila ispred bolnice i s nestrpljenjem su čekali prve vijesti. Kada su doznali kako je operacija prošla uspješno te kako se njihov idol dobro osjeća počeli su skandirati njegovo ime.