vrijeme je

Legenda španjolskog nogometa odlučila je završiti karijeru; 'tek' mu je 41...

20.04.2023 u 09:45

Bionic
Reading

Proslavljeni španjolski nogometaš i kapetan prvoligaša Real Betisa Joaquin Sanchez (41) najavio je završetak karijere nakon ove sezone

Joaquin je svoju odluku o odlasku u igračku mirovinu objavio u video poruci na društvenim mrežama.

'Nije sve zauvijek, 23 godine sam se trudio da moj nogomet postane umjetnost i da me pamte iz generacije u generaciju. Jedino što mi sada preostaje je objesiti svoje kopačke, moju umjetnost', poručio je i dodao:

'Ovo je moja posljednja sezona, ali to nije zbogom, jer Betis je moj život. Doživjet ću to drugačije, ali s istim osjećajima.'

Joaquin je profesionalnu karijeru započeo 1999. godine u Real Betisu, a okončat će je u istom dresu. Igrao je i za Valenciju, Malagu te Fiorentinu.

Ukupno je u karijeri upisao 839 nastupa u svim natjecanjima, postigao 112 golova i dodao 102 asistencije. Za španjolsku reprezentaciju je sakupio 51 nastup i četiri gola.

Rekorder je po broju nastupa za Betis (521), dok je u Primeri na drugom mjestu sa 615 nastupa, samo sedam manje od rekordera Andonija Zubizarrete. Do kraja sezone Betis mora odigrati još devet utakmica pa je za očekivati da će Joaquin, ako ostane zdrav, 'skinuti' Zubizaretin rekord.

Tijekom karijere je osvojio tri trofeja - dva španjolska Kupa s Betisom (2005., 2022.), te jedan s Valencijom (2008.).