europska liga

Ivan Rakitić upozorio igrače Manchester Uniteda: Ne znate što vas čeka...

19.04.2023 u 14:41

Bionic
Reading

Nogometaši Seville sutra od 21 sat na svom Sanchez Pizjuanu u uzvratu četvrtfinala Europske lige dočekuju Manchester United. Prva je utakmica završila 2:2, a ovu je najavio Ivan Rakitić

Nevjerojatno je kako se rasplela prva utakmica četvrtfinala Europske lige između Manchester Uniteda i Seville koja je prošlog četvrtka odigrana na Old Traffordu.

United je nakon samo 20 minuta igre vodio 2:0 i činilo se kako će razbiti Sevillu, ali 'crveni vragovi' su neočekivano prikočili, a Sevilla je uz nevjerojatnu sreću u samoj završnici stigla do konačnih 2:2. Naime, United je sam sebi zabio dva gola, prvo je u svoju mrežu zabio Malacia u 84. minuti, a onda je već godinama osporavani kapetan Maguire isto učinio u 92. minuti.

Tako Sevilla sad, ni kriva ni dužna, dočekuje Manchester United na svom Sanchez Pizjuanu i ima sjajnu priliku izbaciti 'crvene vragove'.

'Kad sam otišao u Barcelonu i kao gost iskusio atmosferu u Sevilli, shvatio sam da, uz poštovanje prema ostalim stadionima, ovdje imamo nešto nevjerojatno. Rekao sam nekolicini kolega da budu oprezni jer u četvrtak više nije utakmica, to je nešto drugo. Bit će ludnica i moramo napraviti najveću ludost uz podršku svih', kazao je Ivan Rakitić u najavi sutrašnje utakmice s Manchester Unitedom te dodao:

'Jedva čekamo da počne utakmica, jer smo svjesni njene važnosti. Ne mogu garantirati da ćemo proći u polufinale, ali mogu da ćemo dati sve od sebe ne terenu. Svima je jasno da je Manchester United jedna od najboljih momčadi u Europi.'

Imao je Rakitić i posebno upozorenje za igrače Uniteda.

'Oni ne znaju što ih čeka u četvrtak. United je skupa momčad s puno iskustva, ali oni ne znaju kakav je Ramon Sanchez-Pizjuan. Znam iz vremena dok sam bio u Barceloni da igrači drugih momčadi pjevaju himnu Seville na terenu. Jedinstveno je. Ono što su naši navijači stvorili je vrlo impresivno', kaže Rakitić te dodaje:

  • +2
Manchester United - Sevilla, 13.4.2023. Izvor: EPA / Autor: ADAM VAUGHAN

'De Gea ili Casemiro su igrali ovdje i objasnit će suigračima da je to nešto drukčije. Oni će patiti...'

Za kraj je Rakitić otkrio da mu osvajanje Lige prvaka s Barcelonom ipak nije najdraži trofej u karijeri.

'Kad me ljudi pitaju koja mi je najvažnija titula, i dalje misle da je to Liga prvaka s Barcelonom. Mogla bi biti, ali najemotivnija je Europska liga 2014. godine sa Sevillom. Ne samo zbog podizanja pehara, i euforije koja uz to dolazi, nego i zato što smo te godine imali 14 ili 15 novih igrača i što smo se kvalificirali za to natjecanje odustajanjem nekih drugih momčadi... Tada su nas praktično digli s godišnjeg odmora... Natjecanje smo započeli 1. kolovoza u Crnoj Gori i rasli kao grupa, a ja sam imao privilegiju biti kapetan. Na kraju smo odigrali 19 utakmica Europske lige, deset mjeseci natjecanja', prisjetio se Ivan Rakitić koji je i sada kapetan Seville.