finale prije finala

Pep Guardiola otkrio 'tajnu uspjeha': Ako želiš osvojiti Ligu prvaka, moraš...

20.04.2023 u 09:27

Bionic
Reading

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola oglasio se nakon što su njegovi 'građani' izborili plasman u polufinale Lige prvaka. A tamo ih čeka Real Madrid

Manchester City je u srijedu navečer u Münchenu odigrao 1:1 u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. 'Građani' su tako obranili prednost od 3:0 iz prvog susreta i izborili plasman u polufinale. Trener Pep Guardiola nije skrivao zadovoljstvo.

'Sretan sam što smo treću sezonu zaredom došli do polufinala. Ukupnih 4:1 za nas ne odražava pravo stanje stvari u ove dvije utakmice. Trebamo priznati da je Bayern bio dobar, jak, s dobrim idejama... Impresioniran sam. Ali u ovom natjecanju je sve u detaljima', kazao je Guardiola nakon utakmice te se osvrnuo na Erlinga Haalanda. Norvežanin je prvo zapucao penal, ali je nešto kasnije zabio sjajan gol.

'On ima samo 22 godine, a već je nevjerojatan stroj. Naučit će lekciju iz tog promašenog penala, ali ona njegova završnica i reakcija kod gola je bila vrlo, vrlo dobra', kaže Guardiola.

  • +25
Bayern - Manchester City (uzvratna utakmica 1/4 finala Lige prvaka) Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

U polufinalu Lige prvaka City će igrati protiv Real Madrida. Svima je jasno kako je to finale prije finala...

'Mislim da svi klubovi na svijetu imaju isti osjećaj - ako želiš osvojiti Ligu prvaka, moraš pobijediti Real. Nekad je to važilo za Barcelonu, ali sada su Madriđani ti koje se pita...', zaključio je Pep Guardiola.