drama u koprivnici

Zoran Zekić napušta Slaven Belupo; s najjeftinijom momčadi lige bori se za Europu, ali...

19.04.2023 u 12:50

Bionic
Reading

Uprava NK Slaven Belupo na svojoj je sjednici u srijedu prihvatila dugoročnu strategiju kluba koja je izglasana jednoglasnom odlukom svih članova. No, u toj strategiji neće biti mjesta za trenera Zorana Zekića

Zoran Zekić (48) preuzeo je momčad Slaven Belupa u kolovozu 2021. godine. Do sada je popularni Zeko 'farmaceute' vodio na 65 utakmica te je ostvario 21 pobjedu, 19 remija i 25 poraza.

No, ono što je važnije, Zekić je ove sezone s najjeftinijom momčadi SuperSport HNL-a napravio pravo rezultatsko čudo jer se i dalje bori za mjesta koja sljedeće sezone vode u Europu. Pa ipak, kakav god rezultat ostvario na kraju sezone, Zoran Zekić neće uživati u plodovima svog rada jer napušta Koprivnicu!

Svi su šokirani odlukom iako se za sada ne zna tko je povukao odlučujući potez, Uprava kluba ili sam Zekić.

Jer karizmatični je trener iz momčadi čija je tržišna vrijednost prema Transfermarktu tek 7,5 milijuna eura i najjeftinija je u konkurenciji SuperSport HNL-a izvukao maksimum. 'Farmaceuti' su nesretno ispali iz Kupa tek u polufinalu od Hajduka, a u prvenstvu su trenutno na sedmom mjestu, ali samo ih tri boda dijele od mjesta koja vode u Europu sljedeće sezone.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Zekić je navodno ove zime odbio sjajnu ponudu iz Mađarske te je odlučio posao u Koprivnici odraditi do kraja. Čini se kako se nadao da će se čelnici kluba ipak odlučiti za određeni iskorak, možda i uložiti nešto više u momčad za sezone koje dolaze.

No, nakon razgovora s predsjednikom kluba Robertom Markulinom, koji je Zekiću ponudio novi ugovor, trener je ipak odlučio da više ne želi raditi u Koprivnici! Izvori bliski klubu tvrde kako su se Zekić i Markulin rastali u prijateljskom tonu, a popularni je Zeko odlučio ostati do kraja sezone i pošteno odraditi ugovor. Štoviše, s drugim klubovima ne želi ni pregovarati dok mu ne istekne aktualni ugovor.

U isto se vrijeme, zbog svega što se dogodilo, sastala Uprava NK Slaven Belupa te prihvatila dugoročnu strategiju kluba.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +30
SuperSport HNL: Slaven Belupo - Istra 1961, 31.3.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

'Nogometni klub Slaven Belupo je klub koji ostvaruje solidne rezultate, poznat je po tome što kvalitetno radi s mladim igračima i poželjan je partner na internacionalnoj razini. Sukus je to dugoročne strategije za koju vjerujemo da će nam dići klub na još jednu višu razinu u budućnosti', rekao je predsjednik kluba Robert Markulin.

Na njihovu žalost, sve će to sljedeće sezone raditi bez Zorana Zekića koji ih je doslovno preporodio.