potpalio glasine

LaMarcus Aldridge priznao kako nema ništa protiv povratka u Portland Trail Blazerse u kojima je proveo devet sezona

18.04.2020 u 23:25

Bionic
Reading

Centar San Antonio Spursa, 34-godišnji LaMarcus Aldridge, koji je prvih devet sezona u NBA ligi proveo igrajući za Portland Trail Blazerse, rekao je kako ne bi imao ništa protiv završetka karijere u klubu iz kojeg je stigao u Teksas

Centar San Antonio Spursa, 34-godišnji LaMarcus Aldridge, koji je prvih devet sezona u NBA ligi proveo igrajući za Portland Trail Blazerse, rekao je kako ne bi imao ništa protiv završetka karijere u klubu iz kojeg je stigao u Teksas.

Aldridge trenutačno završava petu sezonu sa Spursima, a u prvoj je godini dvogodišnjeg ugovora vrijednog 50 milijuna američkih dolara.

'Kad razmišljam o tome, bilo bi mi drago završiti karijeru u bilo kojem od dva grada, San Antoniju ili Portlandu. Obje mi opcije odgovaraju. U San Antoniju sam stvorio neka lijepa sjećanja, tu se osjećam kao dio dobre obitelji. Razumiju me i ja razumijem njih. To mi se sviđa', rekao je Aldridge za službeni portal NBA lige (NBA.com).

'Mnogo me toga veže i za Portland. Savršeno mi odgovara završiti karijeru u San Antoniju, odjahati prema novom poglavlju, ili ako se nešto promijeni tamo, ako se odluče za pomlađivanje, ne bih imao ništa protiv povratka u Portland', dodao je Aldridge.

Glasine o mogućem povratku Aldridgea u Oregon zakotrljao je Damian Lillard početkom tjedna, kad je tijekom razgovora s navijačima na Twitteru napisao 'Dodao bih LaMarcusa', odgovarajući na pitanje kojeg bi bivšeg suigrača vratio u momčad. Lillard i Aldridge su zajedno proveli tri sezone u Trail Blazersima, nakon čega je centar kao slobodan igrač 2015. otišao u Spurse.

Aldridge je sa 5.434 skoka rekorder Trail Blazersa, a po broju koševa (12.562) je treći na listi najboljih strijelaca Portlanda u povijesti, iza Clydea Drexlera (18.040) i Damiana Lillarda (14.586).

Otkako je stigao u NBA ligu kao 2. izbor drafta 2006., Aldridge je odigrao 1003 utakmice, njih 962 započeo u petorci, a prosječno je ubacivao 19,5 koševa uz 8,3 skokova po dvoboju.