Marbury želi da ga čuju

Bivša NBA zvijezda zbog usporedbi Kobea Bryanta i Michaela Jordana izgubila živce; svojom izjavom sve ljubitelje košarke je zbunio

15.04.2020 u 12:03

Bionic
Reading

Od siječnja ove godine, kada je tragično stradao jedan od najboljih NBA košarkaša svih vremena Kobe Bryant, učestale su usporedbe s jednim od njegovih igračkih idola Michaelom Jordanom. Ne, nekima se te usporedbe ne dopadaju…

Među posljednjima koji su se na tu temu oglasili javio se bivši NBA igrač Stephon Marbury koji je na vrhuncu karijere smatran jednim od najboljih bekova u ligi.

'Ljudi žele rangirati Jordana na vječnoj ljestvici, uspoređuju ga s ostalima, ali taj čovjek ne bi smio biti predmet nikakvih vječnih ljestvica i usporedbi', kazao je 43-godišnji Stephon Marbury zbunivši ljubitelje košarke svojim mišljenjem.

'Ako ćemo rangirati igrače, ide prvo Kobe Bryant, zatim LeBron James, a zatim možete birati ostale', dodao je Marbury obrazloživši detaljnije što je želio reći i zbog čega je izgubio živce.

>>> Toni Kukoč rekao nam je što zaista misli o ljudima koji ga nisu uvrstili u Kuću slavnih; dotakao se Jordana, Kobea, Bogdanovića te kaosa zbog širenja koronavirusa

Podsjetimo, nedavno je Kobe Bryant posthumno uvršten u Hall of Fame (Kuću slavnih) i nakon tog dana usporedbe s Michaelom Jordanom, koji je Kobea smatrao 'mlađim bratom', postale su učestale.

'Usporedbe su zaista nepotrebne. Nije ništa isto, to su potpuno različiti mentaliteti, različita vremena i ne znam zašto se Jordanovo ime spominje u bilo kakvim razgovorima o tome. Nema nikakve potrebe da se to radi', dodao je Marbury koji je u bogatoj NBA karijeri igrao za Minnesotu, New Jersey Netse, Phoenix Sunse, New York Knickse i kratko za Boston Celticse. Očito je za njega Jordan posebna kategorija kao i za mnoge košarkaše.

Nedavno je upravo o toj temi za tportal govorio i Toni Kukoč koji svog bivšeg suigrača Jordana smatra 'najvećim svih vremena', ali je isto tako spomenuo kako je 'Kobe Bryant bio klasična kopija Michaela Jordana, a i to ga na jedan način stavlja malo sa strane.'

Zanimljiva je i anegdota iz dana kada je stigao u New Jersey Netse gdje je inzistirao da želi nositi svoj boj 3 na dresu. No, u klubu su mu objasnili kako je taj broj umirovljen u čast Draženu Petroviću što ga je jako razljutilo te je izabrao dres s dva broja 3 (33).

Nakon toga je, na iznenađenje mnogih, otišao u Kinu gdje je postao živa legenda, a u toj zemlji započeo je i trenersku karijeru. Trenutačno je trener Beijing Royal Fightersa.