iskreni nijemac

Kroosovo priznanje dokazuje veličinu Modrića; nakon odlaska Ronalda 'svi su bili sretni'

27.06.2019 u 06:05

Bionic
Reading

Njemački nogometni reprezentativac i od 2014. godine igrač madridskog Reala, Toni Kroos, odmara se nakon naporne ali i rezultatski neuspješne sezone, no za Bild je dao dugački intervju iz kojeg donosimo nekoliko zanimljivih odgovora

Toni Kroos stigao je na Santiago Bernabeu 2014. godine za 25 milijuna eura, a iako se još prošle sezone pisalo o tome da će napustiti Madrid, on je ipak krajem svibnja potpisao novi ugovor do 2023. godine.

Nijemac je s Realom osvojio naslov španjolskog prvaka u sezoni 2016/17. godine te je tri puta zaredom uzeo i naslov Lige prvaka.

Ponosan i na naslov najboljeg njemačkog nogometaša 2018. godine, Kroos je otkrio.

'Za mene je već bilo jasno da je Bayern pogriješio s mojom prodajom. Istina je da je Uli Höness nedavno to potvrdio javno i to je dokaz njegove veličine da se na taj način obraća. Ako je to bio jedan od razloga zbog kojih je Pep Guardiola napustio München, on mora na to odgovoriti, ali ne mogu potvrditi da mu se nije svidjela moja prodaja', dodao je suigrač našeg Luke Modrića.

  • +8
Real Madrid - Barcelona, Primera, 2018/19. - EPA Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Rodrigo Jimenez/EPA

Nedavno je Höness priznao da je odluka o prodaji veznjaka 'možda bila i greška'.

'Klub ponekad mora donositi teške odluke, a prodaja Kroosa je bila jedna od takvih'.

Ono što je mnoge iznenadilo jest da je Kroos već najavio kraj karijere. Kada mu istekne ugovor s Realom i kada će imati 'tek' 33 godine. Samo za usporedbu, naš Modrić upravo je sada u tim godinama i ima motiva. A osvojio je gotovo sve kao i Kroos. Sve osim svjetskog zlata.

Objasnio je da je u karijeri osvojio sve što je mogao, te da ima sve manje motiva za igru.

Kroos se dotaknuo i svog donedavnog suigrača, Portugalca Cristana Ronalda, koji je prošlog ljeta Real zamijenio Juventusom. Dodao je da se njegov odlazak osjeti, ali da je to jednostavno bilo nešto što se nije moglo izbjeći i da je najbitnije na kraju da su sve strane bile zadovoljne.

'Pa, naravno da je nemoguće da se ne osjeti odlazak takvog igrača kao što je to Ronaldo. Riješio je toliko utakmica da je to nevjerojatno. Ipak, odlučio je pronači nove izazove i poštujemo to. Real je zaradio dosta novca i na kraju su svi bili sretni njegovim odlaskom', rekao je Kroos.