pomoć zagrebu i hrvatskoj

Kramarić: Pomoći ćemo, jer kako je cijeli narod bio uz nas tijekom svih utakmica u Rusiji, sada ćemo mu uzvratiti

24.03.2020 u 16:17

Bionic
Reading

Teški i sumorni dani nadvili su se nad Hrvatsku i Zagreb, jer osim pandemije koronavirusa, u glavnom hrvatskom gradu od nedjelje se živi drugačije. U strahu, s nelagodom, a čemu je krivac jaki potres koji je nešto iza šest sati napravio veliku štetu, ali oduzeo jedan mladi život. Sve to potreslo je i rođenog Zagrepčanina, hrvatskog nogometnog reprezentativca, Andreja Kramarića

Hrvatski nogometni reprezentativac Andrej Kramarić javio se iz Njemačke u HRT-ovu emisiju Zajedno za zdravlje kako bi progovorio o pomoći Vatrenih za borbu protiv koronavirusa i Zagrebu koji je pogođen potresom.

'Moja obitelj i prijatelji su u Zagrebu, jako je teško što ne mogu biti i ja zbog ovih okolnosti. Moram reći da se u nekim trenucima osjećaš bespomoćno, želiš pomoći, a ne možeš. Situacija nije jednostavna, nije bio ni nama najljepši osjećaj koji nismo u Hrvatskoj i Zagrebu', rekao je Kramarić na početku razgovora te nastavio:

'Bit će pomoći, pričali smo o tome preko naše grupe. Nisam ja taj koji će o tome pričati, tu su glavni stariji igrači od Modrića, Rakitića i ostalih. Oni će javno objaviti o kakvoj se pomoći radi, mi smo tu da pomognemo ljudima. Kako je cijeli narod bio uz nas tijekom svih utakmica u Rusiji, mislim da je sad vrijeme da mi, koji možemo, pomažemo našem narodu. Svi se skupljamo zajedno, Hrvatska mora biti jedno i živjeti za svakog čovjeka u Lijepoj našoj. Ovo je jedini put za ovu situaciju da ju prebrodimo i da u budućnosti budemo na pravom putu. Sada je trenutak da pomognemo, sve će to kasnije vrijediti'.

Pričao je Kramarić i o predsjedniku kluba, Dietmaru Hoppu, inače vlasniku tvrtke 'CureVac', te ponovio što je rekao i za tportal.

'On je genijalac'.

Prema njegovim riječima, nogometna priča u ovim trenucima nije bitna. Važno je zdravlje i sigurnost svih ljudi.

'Ne znam odluku o nastavku Bundeslige, očekujem možda da će se nastaviti prvenstvo u petom ili šestom mjesecu. Prvenstveno da se maknu misli iz ove situacije, ali u prvom planu mora biti zdravlje i sigurnost svih ljudi. Svi smo očekivali Euro, ali sada nije bitan nogomet, najbitnije je zaštiti ljudske živote. Bez obzira na koliko godina će se to odgađati, bitno je da se spriječi širenje bolesti. Kasnije ćemo pričati o sportskim natjecanjima', zaključio je hrvatski reprezentativac razgovor za HRT.

  • +103
Potres u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL