NEMA KONKRETNE AKCIJE

Kosor i Marković o sprečavanju nereda

10.11.2009 u 10:14

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se u ponedjeljak u Banskim dvorima s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Vlatkom Markovićem, glavnim tajnikom HNS-a Zorislavom Srebrićem, povjerenikom za sigurnost HNS-a Zoranom Cvrkom, predsjednikom Udruge prvoligaša Hrvatske nogometne lige Robertom Markulinom, te predstavnicima Udruge navijača 'Uvijek vjerni' Krunoslavom Grlevićem, Darkom Rankovićem i Valentinom Rajkovićem

Uz predsjednicu Kosor, sastanku su nazočili i potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešić, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, glavni ravnatelj policije Oliver Grbić, te pomoćnik glavnog ravnatelja i načelnik Uprave policije Zoran Ničeno.
Na sastanku se razgovaralo o Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. Predstavnici HNS-a istaknuli su kako je huliganstvo veliki problem na športskim natjecanjima, te da se sve više prenosi na ulice.

Premijerka Kosor kazala je kako svatko mora podnijeti svoj dio odgovornosti u rješavanju ovog problema, od športskih klubova do organizatora športskih događanja, jer policija ne može sama nositi teret.

Zaključeno je kako je hrvatski Zakon jedan od najrepresivnijih zakona u ovom području, međutim problem nastaje u njegovom provođenju. Predsjednica Vlade Kosor stoga je najavila novi sastanak u idućih deset dana, na kojem bi sudjelovali i čelnici vodećih hrvatskih klubova, kako bi svi bili učinkovitiji u borbi protiv huliganstva na hrvatskim stadionima i ulicama.