otkazano po drugi puta

Koronavirus otkazao i boksački spektakl; borba Joshue i Puleva na stadionu Tottenhama se odgađa do daljnjega

03.04.2020 u 21:37

Bionic
Reading

Borba za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji između Britanca Anthonyja Joshue i obveznog izazivača IBF-a Kubrata Puleva iz Bugarske, prvobitno zakazana za 20. lipnja, odgođena je, priopćili su u petak promotori Matchroom Boxinga

Borba za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji između Britanca Anthonyja Joshue i obveznog izazivača IBF-a Kubrata Puleva iz Bugarske, prvobitno zakazana za 20. lipnja, odgođena je, priopćili su u petak promotori Matchroom Boxinga.

Borba se trebala održati na stadionu Tottenhama, ali je pandemija koronavirusa zaustavila i taj događaj.

Pregovori oko ove borbe trajali su nekoliko mjeseci, a osim doma 'Spursa', favorit za održavanje meča bio je i Arsenalov stadion Emirates.

Za 30-godišnjeg aktualnog svjetskog prvaka po verzijama WBA, IBF, WBO i IBO trebala je to biti prva borba nakon što je vratio pojaseve prošlog prosinca u revanšu s Andyjem Ruizom Jr-om.

Osam godina stariji Pulev do sada je u karijeri imao 29 borbi, a jedini poraz u karijeri doživio je 2014. godine kada ga je u borbi za svjetski naslov nokautirao Vladimir Kličko.

Zanimljivo, ovo je već drugi put da je otkazan okršaj Joshue i Puleva.

Prije tri godine Pulev je odustao od borbe zbog ozljede ramena, a zamijenio ga je Carlos Takam. Joshua je kamerunskog boksača pobijedio tehničkim nokautom u desetoj rundi.