stradali mu i brat i majka

Boksački svijet oplakuje Talijana; bivši izazivač za svjetski naslov preminuo od posljedica koronavirusa

30.03.2020 u 13:56

Bionic
Reading

Bivši europski prvak i izazivač za svjetsku WBC titulu Angelo Rottoli umro je od posljedica zaraze koronavirusom. Vijest je to koju su potvrdili brojni talijanski, ali svjetski boksački mediji.

Talijan Rottoli rođen je 14. prosinca 1958., a u trenutku smrti imao je 61 godinu. Bitku s opsnim virusom izgubio je u bolnici Ponte San Pietro.

Fightsite.hr prenosi kako je koronavirus bio koban i za njegovu majku te brata koji su život izgubili prije dva tjedna.

Rottoli je svoju profesionalnu karijeru započeo kao teškaš 1981. godine, a 1985. se preselio u tada novoosnovanu lakotešku u kojoj je dvije godine kasnije izazvao WBC-ovog prvaka Carlosa De Leona.

Angelo je taj meč izgubio nakon prekida zbog posjekotina na njegovom licu, a pobjedničkim navikama vratio se odmah u idućem koji je označio početak njegovog niza od šest pobjeda.

1988. je pobijedio Basha Alija i osvojio WBC-ov internacionalni pojas, a godinu dana kasnije zaustavio Norvežanina Magnea Havnaa i ugrabio EBU naslov. Bez ove posljednje titule ostao je već u prvoj obrani pojasa, a uspješniji od njega bio je Anaclet Wamba.

24. travnja 1990. Rottoli je odradio posljednji meč u karijeri, a u mirovinu ga je s porazom ispratio Daniel Eduardo Neto.

Slavni borac iz Bergama karijeru je okončao s 29 pobjeda, tri poraza i dva neodlučena ishoda.