SAMO ZA TPORTAL

Komentar na derbi dao je bivši igrač Dinama i Hajduka, a posebno se osvrnuo na Čačićevu momčad: Ovo ništa nije slučajno...

21.10.2022 u 21:29

Bionic
Reading

Najveći hrvatski derbi, okršaj Hajduka i Dinama u sklopu 14. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, završen je bez pobjednika 1:1. Uz žal istinskih ljubitelja nogometa što nisu vidjeli igru u kojoj su mogli uživati

S puno se pompe najavljivao ovaj, 101. derbi Hajduka i Dinama. jer i jedni i drugi maštali su o pobjedi.

Međutim, osim puno borbenosti, trke i htijenja, ljepote baš i nismo vidjeli.

'Derbi kao derbi, u njima nikad nema favorita. S time da mislim da je Dinamu trebalo biti lakše, jer igrao je u gostima, bez nekakvog rezultatskog imperativa, dok je na Hajduku bilo više pritiska', komentirao je za tportal Marijan Buljat, bivši nogometaš koji je u karijeri nosio dres oba kluba.

'Hajduku je pripalo prvo poluvrijeme, Dinamu drugo. I u oba su te momčadi postigle svoje golove. Istina, ne znam što bih rekao za Dinamov iz 11-erca. Kontakta je bilo definitivno, Petković je bio bliži lopti... Tako da čak i mislim da nije ništa sporno. Prema tome, tih 1:1 možda je i najrealniji rezultat ovog derbija'.

Dinamo, koji u utorak igra utakmicu Lige prvaka protiv Milana, nije se baš 'osokolio' ovom predstavom, jer uz udarac za gol, još su samo dva puta pucali prema Karlu Sentiću?

'Da, moram priznati da sam očekivao više od Dinama. Ali Hajduk je opasan, dobar je, posebno kada igra pred svojim navijačima. Ovog puta bilo ih je 30.000, pa taj huk nosi domaćine a sputava goste. Znam, jer sam igrao na Poljudu i kao igrač Hajduka, ali i kao njihov protivnik. Sve to Hajduku daje agresiju. Iako, tko zna, možda je dio Dinamovih igrača glavom već bio na utorku toj utakmici s Milanom. No, siguran sam da su svi dali svoj maksimum'.

Nastavio je Buljat još malo o Dinamu.

'Koliko god izgledao loše u prvom dijelu, toliko je Dinamo pokazao svoju moć. Jer on je iz rezultatskog minusa znao izaći i u Ligi prvaka, u Europskoj ligi. Već godinama skuplja veliko iskustvo. I zato ovo nije slučajno, da se izvukao iz rezultatskog minusa'.

Sve nas, bez obzira za koga navijali, ipak najviše može veseliti što su i Livaja i Petković, dvojac kojeg će izbornik Dalić voditi na SP u Katar, zabili golove?

'Naravno. Što više raspoloženih igrača imamo, to je bolje. Bitno je samo da i oni, ali i svi ostali, samo ostanu zdravi do početka prvenstva. Jer nakon Rusije 2018. godine i sada imamo visoka očekivanja', zaključio je 41-godišnji Buljat.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +37
Hajduk - Dinamo, 14. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic
MAXSport Najava emisije Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport
Standings provided by Sofascore