RIJEČ TRENERA DINAMA

Ante Čačić priznao ono što smo svi vidjeli u prvom poluvremenu i napomenuo: Ne bi bilo zasluženo da smo slavili

21.10.2022 u 20:18

Bionic
Reading

U najvećem hrvatskom nogometnom derbiju Hajduk i Dinamo su na Poljudu u prvom susretu 14. kola SuperSport HNL-a pred više od 30.000 gledatelja odigrali 1:1, a viđenje dvoboja dao je trener gostiju Ante Čačić

Bio je to susret u kojem je svakoj momčadi pripalo po poluvrijeme. Hajduk je poveo u 27. minuti golom Marka Livaje, a izjednačio je Bruno Petković iz penala u 72. minuti.

Hrvatski prvak je u susret ušao s osam bodova prednosti u odnosu na Hajduk i može biti zadovoljniji ishodom jer je i dalje na +8.

'Moram biti zadovoljan bodom, ali nisam zadovoljan igrom svoje momčadi. Nismo bili svoji, premalo je bilo trke. Hajduk je imao inicijativu u prvom dijelu, iako nije puno napravio. Mi smo se digli u drugom dijelu', rekao je Čačić i dodao:

  • +37
Hajduk - Dinamo, 14. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

'Da smo pobijedili, ne bi bilo zasluženo. Kad ne krenete od početka dobro, uđete u letargiju. Hajduk je na početku bio agresivniji, no nije nas kaznio. Imamo težak ritam - Milan, Osijek pa Chelsea.'

Bio je to drugi derbi ove sezone nakon što je Dinamo u prvom na Maksimiru slavio s uvjerljivih 4:1.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Kolo se nastavlja u subotu derbijem začelja između Gorice i Lokomotive (15.00), a potom slijedi ogled Varaždina i Osijeka (17.10). U nedjelju su na rasporedu posljednja dva susreta, Istra 1961 - Šibenik (15.00), te Slaven Belupo - Rijeka (17.10).

Dinamo vodi na ljestvici sa 35 bodova, Hajduk je drugi sa 27 bodova, dok Osijek na trećem mjestu ima 24 boda.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na kanalima MAXSport!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na kanalima MAXSport 1 i MAXSport 2 na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore