DO POBJEDE NAKON 'MINUS 2'

Katastrofalni uvjeti, mizeran broj gledatelja i luda utakmica u Kranjčevićevoj

17.03.2018 u 16:58

Bionic
Reading

U prvoj subotnjoj utakmici 26. Kola HT Prve lige, igranoj u Kranjčevićevoj Inter je svladao Lokomotivu 3:2 iako je gubio 0:2

Zbog velike količine padalina susret je bio upitan, no sudac Strukan je donio odluku da se može igrati, a mi smo zatim vidjeli dvoboj pun uzbuđenja.

Prije svega treba čestitati igračima obje momčadi što su pružili dopadljiv nogomet s obzirom na uvjete. Na tribinama je bio mizeran broj gledatelja, uoči prvog sučevog zvižduka 27, što zaista može biti demotivirajuće za same nogometaše, a uz to je travnjak bio u katastrofalnom stanju, na nekim mjestima totalno potopljen pa nije bilo lako nešto odigrati. No dečki s obje strane terena dali su sve do sebe.

  • +4
Lokomotiva - Inter Zaprešić, 26. kolo HT Prve lige, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

U prvih 45 minuta bolje su se snašli 'lokosi' koji su u vodstvo došli u 13. minuti nakon kornera. Prvi udarac glavom Datkovića bio je zaustavljen na gol liniji, a odbijenu loptu iz blizine u mrežu pospremio je Kolinger.

Lokomotiva – Inter 1:0, Kolinger 13' Izvor: Društvene mreže

Na povećanje vodstva momčad s Kajzerice čekala je do 2:0, a tada je jedan ubačaj Karačića s desne strane sa tri metra glavom pospremio Krstanović.

Lokomotiva – Inter 2:0, Krstanović 42' Izvor: Društvene mreže

I kada je izgledalo da će se na odmor otići s velikom prednošću Lokomotive – penal. Lopta je u ruku pogodila Barića, a odgovornost s bijele točke preuzeo je Andrić za pogodak 'žutih' (2:1).

Lokomotiva – Inter 2:1, Andrić 45' (11m) Izvor: Društvene mreže

U nastavku je teren bio u još očajnijem stanju pa je sve više bilo pogrešaka. U 62. minuti igrači Lokomotive imali su nespretne intervencije čemu su kumovali i uvjeti, a to je iskoristio Andrić koji se varkama oslobodio svojih čuvara i sa pet metara pogodio za izjednačenje.

Lokomotiva – Inter 2:2, Andrić 62' Izvor: Društvene mreže

Potpuni preokret dogodio se u 79. minuti. Prizemni ubačaj s lijeve strane nije pokupio vratar Lokomotive, a zatim je loptu u vlastitu mrežu pospremio Datković za veliko veselje zaprešićkog sastava.

Lokomotiva – Inter 2:3, Datković 79' (autogol) Izvor: Društvene mreže

Ovakvim raspletom klubovi su zadržali svoje pozicije u prvenstvu, Inter je ostao šesti s 31 bodom, ali je sada pobjegao sedmoj Lokomotivi koja je na 27.

Lokomotiva – Inter 2:3, 26. kolo 2017./18. (izjave) Izvor: Društvene mreže
Lokomotiva – Inter 2:3, 26. kolo 2017./18. (sažetak) Izvor: Društvene mreže