ovo je prilika

Španjolci ga nisu pozvali, Olmo nikad nije bio bliže hrvatskoj reprezentaciji nego sad

17.03.2018 u 14:17

Bionic
Reading

Dinamov Španjolac Dani Olmo (19) očekivao je kako će dobiti poziv za nastup u španjolskoj U-21 reprezentaciji. No, to se nije dogodilo i Olmo je vidno razočaran. Navodno ponovno razmišlja o tome da prihvati poziv i zaigra za - Hrvatsku!

Daniel Dani Olmo (19) ove je sezone jedan od najboljih u momčadi Dinama. Mladi je španjolski veznjak standardni član prve momčadi 'modrih', igra sjajno, u 22 prvenstvene utakmice zabio je šest golova i sigurno se nadao kako će ga se u rodnoj Španjolskoj sjetiti i pozvati u reprezentaciju. Jasno, ne u A-vrstu 'furije', već u U-21...

Sva je njegova očekivanja 'podgrijao' izbor tamošnjih trenera koji rade s mladim igračima i sportskih novinara koji su ga proglasili jednim od najperspektivnijih nogometaša u Španjolskoj. No, poziv za U-21 reprezentaciju stigao - nije.

Španjolci su se navodno Olmu javili i pojasnili mu kako se izbornik u dogovoru s čelnicima tamošnjeg Saveza odlučio u reprezentaciju pozvati samo igrače rođene 1996. i 1997. godine. A Olmo je rođen 1998. godine i za njega - vremena ima. OK, barem su se javili i pojasnili, no Olmu je to mala utjeha.

Kako je nedavno dobio hrvatske 'papire' postoji realna mogućnost da se predomisli i dres 'furije' zamijeni crveno-bijelim kockicama. Nedavno je u jednom razgovoru za medije kazao kako je, među ostalim, razmišljao i o takvom razvoju situacije, te kako u stvari ne bi imao ništa protiv jer želi igrati. U Zagrebu je već neko vrijeme, stigao je 2014. godine iz Barcelone u Dinamovu školu, sjajno se ovdje snašao, izborio mjesto u prvoj postavi 'modrih', a hrvatske metropola praktički mu je postala drugi dom. Olmo to niti ne krije, a sada bi čelnici HNS-a njegovo razočaranje mogli iskoristiti i vrbovati ga da zaigra za Hrvatsku.

  • +11
HT Prva liga, 22. kolo: Dinamo - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Postoji problem, prema Fifinim pravilima morao bi pauzirati tri godine prije nego li zaigra za Hrvatsku, ali čini se kako je njemu dosta čekanja poziva iz Madrida. Realno, tri godine nisu puno, posebno kad si nogometaš koji ima tek 19 godina, pred njim je zavidna karijera, svoje je neosporni talent već počeo dokazivati, pa zašto ne bi barem dio tog umijeća 'odradio' i u dresu hrvatske reprezentacije?