LALIGA

[FOTO] Luka Modrić golom Sevilli proslavio 450. nastup za Real; Kraljevi u dvije minute riješili pitanje pobjednika

22.10.2022 u 21:28

Bionic
Reading

Madridski Real u 11. kolu španjolske LaLige bio je domaćin Sevilli. Luka Modrić igrao je svoju 450. utakmicu u dresu Kraljeva, a već nakon šest minuta zabio je za vodstvo Reala. Na kraju je zavšilo 3:1 za momčad iz Madrida.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije dobio je čast nositi i kapetansku vrpcu madridskog Reala. Naravno, nije prvi put, ali ove subote bila je posebna prigoda.

Nakon što je pljeskom Santiago Bernabeua dočekan osvajač Zlatne lopte, Karim Benzema, glavnu rolu na travnjaku ipak je preuzeo naš reprezentativac.

I nije Modrić mogao poželjeti bolji ulazak u utakmicu, jer u šestoj minuti sjajno je ispratio akciju Viniciusa Juniora, koji je ukrao loptu Montielu, te nakon ulaska s lijeve strane, na desnoj stativi pronašao našeg nogometaša, kojem nije bilo teško zabiti za Realovo vodstvo.

Na terenu je bio i bivši hrvatski reprezentativac, Ivan Rakitić.

Imao je Real još nekoliko prilika, a posebno je dobra bila Viniciusova potkraj prvog poluvremena, a koju mu je pripremio Modrić. No, Kraljevi nisu uspjeli zabiti.

U nastavku je Sevilla ipak bila konkretnija, te je u 54. minuti, nakon što se Montiel iskupio za propust iz prvog dijela, oduzevši loptu Viniciusu, i sjajno proigravši Lamelu, stiglo izjednačenje.

Nakon tog gola, do dobre je prigode došao Isco, no udarac bivšeg Realovog igrača, pogodio je mrežu, ali s vanjske strane gola.

U 60. minuti ponovno su Montiel i Lamela 'zakuhali' pred Courtoisom, ali udarac Argentinca nije bio precizan.

U 76. minuti oba su trenera napravili po tri izmjene, a zanimljivo i Carlo Ancelotti i Jorge Sampaoli izvadili su i hrvatske igrače, Modrića, odnosno Rakitića.

Te su izmjene vrlo brzo urodile plodom, jer baš Marco Asensio koji je ušao umjesto Modrića, sjajno je proigrao Viniciusa, ovaj pak Lucasa Vazqueza koji je zabio za 2:1.

A taj rezultat na semaforu je stajao tek dvije minute, jer Valverde je prekrasnim udarcem matirao Bona za 3:1.

  • +17
Real Madrid - Sevilla (11. kolo LaLige) Izvor: EPA / Autor: Rodrigo Jimenez
Standings provided by Sofascore