SAMO ZA TPORTAL

Ove riječi legendarnog Zlatka Vujovića neće se dopasti ni Hajduku, ni Dinamu; Čačića upozorio na detalj koji bi ga trebao zabrinuti

22.10.2022 u 08:09

Bionic
Reading

Puno smo očekivali od najvećeg hrvatskog derbija, no okršaj Hajduka i Dinama u 14. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige, koji je okončan remijem 1:1 baš i nije bio za 'nogometne sladokusce'. Potvrdio je to i jedan od legendarnih Hajdukovih igrača, danas 64-godišnji Zlatko Vujović, koji je derbi pratio s poljudskih tribina

U najvećem hrvatskom nogometnom derbiju Hajduk i Dinamo su na Poljudu, pred više od 30.000 gledatelja odigrali 1:1.

Bio je to ogled u kojem je svakoj momčadi pripalo po poluvrijeme. Hajduk je poveo u 27. minuti golom Marka Livaje, a izjednačio je Bruno Petković iz jedanaesterca u 72. minuti. No, igra koju su pokazale obje momčadi daleko je od očekivane.

'Ovo je po kvaliteti jedan od najlošijih derbija. Bilo je puno grešaka, netočnih dodavanja, loših tehničkih rješenja na obje strane', u jednom je dahu ispričao igrač kojeg su Hajdukovi navijači obožavali, a Dinamovi se bojali.

'Hajduk je bio puno bolji u prvom poluvremenu, ali ne samo zbog gola i prednosti koju je imao, već i zbog igre. Na njegovu žalost, imali su još jednu veliku prigodu ali Vuković je nije realizirao. Dinamo je posve podbacio u tom dijelu igre. U drugom poluvremenu pak posve drugačija slika na terenu. Dinamo je bio puno više na Hajdukovoj polovini terena. Pa se potom dogodila ona nepotrebna i loša intervencija Eleza, koju je Baturina sjajno riješio i ubacio loptu prema Petkoviću za 11-erac. I koliko sam čuo na tribini, ništa nije bilo sporno', potvrdio je Vujović, a onda dodao detalj koji bi itekako trebao zabrinuti Dinamovog trenera Antu Čačića.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Mislim da je to bio prvi udarac u gol u tih 82 minute. Imali su Dinamovi igrači još dva, onaj Oršića i Bočkaja, a to je definitivno premalo. Dinamo mi je izgledao kao ispuhani balon. Istina, ima Dinamo i puno utakmica u nogama ove sezone, bili su pogođeni i virozom, ali ima i dosta igrača u kadru. Tako da mi je teško objasniti što se Dinamu dogodilo'.

Za kraj, Vujović je podvukao crtu.

'Hajduk može biti sretan što je ostao na osam bodova zaostatka, baš kao i Dinamo što nije izgubio, jer podsjećam, mogao je Hajduk povesti i 2:0. Zato mislim da Hajduk treba više žalovati za tri boda. Iako mi nije jasno zašto u drugom dijelu nije igrao u istom ritmu kao i u prvom, kao da se povukao. Ali mogu samo konstatirati, kako sam na Poljudu gledao puno ljepše i sadržajnije derbije od ovoga', zaključio je legendarni Vujović.

  • +37
Hajduk - Dinamo, 14. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

MAXSport Najava emisije Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport
Standings provided by Sofascore