NEMA NIKAKVOG SMISLA

Kakva nepravda prema rukometašicama Podravke; nakon domaćih naslova ostale i bez europskog trofeja; kao da nisu uopće igrale, a puno novca je uloženo

24.04.2020 u 22:40

Bionic
Reading

Europska rukometna federacija je na videokonferenciji donijela niz odluka koje se odnose na nastavak natjecanja u njenoj nadležnosti za ovu sezonu (2019./2020.), a jednom od njih oštećena je Podravka

Pisali smo o drastičnim odlukama EHF-a koje će sigurno izazvati bijes mnogih Saveza i klubova. Što se tiče naše A muške i ženske reprezentacije one su sigurni sudionici predstojećeg SP-a za rukometaše 2021. i EP za rukometašice 2020.

Naš najjači klub u muškoj konkurenciji RK PPD Zagreb ispao je iz Lige prvaka još u skupini pa nije pogođen što je EHF izbrisao nokaut fazu i odredio sudionike Final Foura, ali zato je oštećena najtrofejnija hrvatska ženska ekipa Podravka.

EHF Kup, u kojem je Podravka izborila nastup u polufinalu, otkazan je, odnosno cijela je natjecateljska sezona poništena. Samim time to znači kraj natjecateljske sezone za koprivničke rukometašice jer je i HRS ovog tjedna poništio domaća natjecanja.

Podravka je tako, iako je odigrala sjajnu sezonu, ostala bez ijednog od tri trofeja. U domaćem prvenstvu i Kupu bila je apsolutni favorit, ali i u EHF-u je bila izgledan kandidat da ode do kraja. Zaista nije fer da se i tu ne odigra Final Four, jer ovako ispada da je novac uložen u prvu ekipu Podravke jednostavno bačen pošto sezona kao da nije postojala.

Dodajmo kako je oštećena i Lokomotiva. Otkazan je Challenge kup za rukometašice u kojemu je zagrebačka ekipa trebala igrati u polufinalu sa srpskom ekipom Naisom Niš.