epidemija u netsima

Jedna od najvećih NBA zvijezda zaražena koronavirusom; u opasnosti su LeBron James i Los Angeles Lakersi

17.03.2020 u 23:11

Bionic
Reading

Na koronavirus pozitivna su čak četvorica košarkaša Brooklyn Netsa, a među njima je i jedan od najboljih svjetskih igrača Kevin Durant...

Kevin Durant (31) je večeras dobio rezultate testiranja na koronavirus - pozitivan je i postao je sedmi NBA košarkaš koji je zaražen.

Prethodno su Brooklyn Netsi objavili kako su četvorica njihovih košarkaša pozitivni nakon testiranja na koronavirus, a među njima je i Durant. Od ranije su koronavirusom zaraženi Rudy Gobert i Donovan Mitchell iz Utaha te Chris Wood iz Detroit Pistonsa.

Durant je u testiran još u subotu, a rezultati su stigli tek u srijedu...

'Osjećam se dobro. Svi budite oprezni, pazite na sebe i idite u karantenu. Proći ćemo zajedno kroz ovo', napisao je Durant na društvenim mrežama.

Durant je bio neaktivan cijelu sezonu dok se oporavljao od puknuća Ahilove tetive koju je zadobio u finalu NBA lige prošlog ljeta, no često je putovao s momčadi. Iz kluba je objavljeno kako samo jedan od četvorice zaraženih košarkaša ima simptome bolesti. No, svi su izolirani i pod liječničkim nadzorom. Klub je odmah kontaktirao sve koji su bili u kontaktu sa zaraženim igračima, pa tako i protivnike.

Problem? Netsi su posljednju utakmicu igrali 10. ožujka u Los Angelesu protiv Lakersa, pa su u opasnosti LeBron James i suigrači...

'Zdravlje naših igrača i osoblja je najveći prioritet, radimo sve što je u našoj mogućnosti da zaraženi dobiju najbolju moguću njegu', navode iz Brooklyn Netsa.

Svjetska zdravstvena organizacija potvrdila je više od 184.000 slučajeva zaraze COVID-19 diljem svijeta, te više od 7.500 smrtnih slučajeva.