don fabio

Jedan od najvećih odlučio je: Dosta mi je nogometa, idem u mirovinu!

10.04.2018 u 18:38

Bionic
Reading

Fabio Capello (71) objavio je kako više nema trenerskih ambicija, te se ne namjerava više baviti tim poslom. Prihvatio je izdašnu ponudu jedne televizijske kuće i sad će se oprobati kao sukomentator na Svjetskom prvenstvu u Rusiji

Fabio Capello je u ožujku raskinuo ugovor s kineskim klubom Jiangsu Sunning, a to će mu biti i zadnji trenerski angažman, iako su ga talijanski mediji navodili kao budućeg izbornika talijanske reprezentacije.No, Talijan je uporno odbijao sve ponude, govoreći da mu je izbornički posao u Engleskoj i Rusiji bio dovoljan.

'Već sam imao iskustva sa reprezentacijama Engleske i Rusije. Želio sam još jednom probati raditi u klubu, ali sad sam siguran da je posao u Jiangsu Sunningu bio moje poslednje iskustvo u nogometu', rekao je Capello, koji je dodao kako će se ubuduće baviti poslom televizijskog analitičara utakmica.

  • +3
Prijateljska utakmica na Wembleyju, Engleska - Italija, ožujak 2018. Izvor: Profimedia / Autor: N. N. / Profimedia

Capello je u bogatoj karijeri vodio Milan, Real Madrid, Romu i Juventus, a najveće uspjehe imao je s Milanom osvojivši Ligu prvaka i četiri naslova prvaka Italije. Radeći kao engleski i ruski izbornik redovito je bio među najplaćenijim trenerima svijeta, a sada će biti među najplaćenijima analitičarima i komentatorima s obzirom da se brojne medijske kuće bore za njegov angažman tijekom SP u Rusiji.