Napustio kinu

Capello opet dobio otkaz i milijunsku odštetu; iznos koji su mu isplatili Rusi teško je nadmašiti

28.03.2018 u 13:57

Bionic
Reading

Legendarni talijanski nogometni trener Fabio Capello nakon manje od godinu dana napustio je klupu kineskog prvoligaša Jiangsu Suning u kojem je imao plaću od 10 milijuna eura po sezoni.

Podsjetimo, 71-godišnji Capello je u klub iz provincije Nanjing stigao u lipnju prošle godine kada je potpisao ugovor na sezonu i pol vrijedan ukupno 15 milijuna eura. Lani je uspio spasiti momčad ispadanja u drugu ligu, no u prva tri kola novog prvenstva ostvario je samo jednu pobjedu uz dva poraza. Kako se doznaje, Capella će zamijeniti Rumunj Cosmin Olaroiu koji je već potpisao trogodišnji ugovor.

No, Capello i klub su sporazumno raskinuli suradnju što znači da će iskusni Talijan opet dobiti višemilijunsku odštetu. Naime, od prije je poznato kako je Capello od ruskog nogometnog saveza, nakon što je dobio otkaz na mjestu izbornik Rusije, dobio otpremninu u iznosu od čak 15 milijuna eura što je najviše od svih izbornika u povijesti.

Za trenera kojem je zadnji klub u karijeri bio Real Madrid (u sezoni 2006–2007.) i koji se nakon toga nije proslavio na klupi Engleske i Rusije nova otpremnina svakako će dobro doći pod stare dane. Teško da će se u 72. godini života upuštati u neki novi eksperiment.

  • +3
Prijateljska utakmica: Rusija - Francuska Izvor: Profimedia / Autor: N.N.