rukometni michael jordan

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena odlazi u mirovinu; neponovljivi 'letač' toliko nas je puta rastužio...

14.02.2023 u 15:15

Bionic
Reading

Francuski rukometaš, bivše desno krilo francuske reprezentacije, Luc Abalo (38), umirovit će se na kraju tekuće sezone koju igra za japanski Zeekstar Tokyo, objavio je njegov klub

Zeekstar Tokyo će mu odati počast nakon posljednje domaće utakmice regularnog dijela sezone 25. veljače.

'Klub namjerava nastaviti suradnju s Abaloom nakon njegovog umirovljenja kako bi imao koristi od njegove podrške, savjeta i iskustva', stoji u objavi japanskog kluba.

'Želim reći 'hvala' navijačima. Bio sam stvarno sretan što sam mogao biti uzor nekima kroz strast prema rukometu', rekao je Abalo za stranice japanskog kluba.

Luc Abalo (38) jedan je od najboljih rukometaša svih vremena, neponovljivo desno krilo fantastičnih fizičkih predispozicija čiji su nebeski skokovi i letovi tako neodoljivo podsjećali na one košarkaške Michaela Jordana. Zbog svoje nevjerojatne skočnosti Abalo je s pravom zaradio nadimak Skywalker.

Abalo je bio jedan od nositelja nedodirljive generacije francuske reprezentacije za koju je zabio 859 golova u 289 nastupa. S 'Les Expertsima' je tri puta osvajao naslov olimpijskog pobjednika, tri puta naslov svjetskog prvaka i tri puta naslov europskog prvaka.

U karijeri je igrao za Ivry (Val-de-Marne), Ciudad Real s kojim je osvojio Ligu prvaka 2009. godine (kad je igrao uz našeg Peru Metličića!), za PSG (2012.-2020.) i za norveški Elverum.

Od reprezentacije se oprostio nakon što je s 'Les Expertsima' osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine, a nakon toga je i ostao u Japanu pridruživši se tokijskom Zeekstaru.

Njegovim odlaskom u mirovinu, Nikola Karabatić (38) će ostati posljednji aktivni reprezentativac iz generacije 'Les Expertsa' koji su rukometom vladali od 2008. do 2017. godine. Uh, koliko nas je samo puta Abalo rastužio u dresu Francuske...