hoće li stići?

Dinamu su propala dva velika inozemna transfera; 'modri' će sad 'počistiti' redove konkurencije, kupuju napadača Rijeke i stopera Istre

14.02.2023 u 13:55

Bionic
Reading

Na Maksimiru se opasno 'zakuhalo' jer je do kraja prijelaznog roka ostao samo jedan jedini dan, a posao oko dovođenja pojačanja iz inozemstva neslavno je propao. Zato su se 'modri' okrenuli domaćem tržištu te će do sutra pokušati odraditi dva velika transfera

Sad je potpuno jasno da su Dinamu propali svi planovi oko dovođenja pojačanja iz inozemstva. Zimski prijelazni rok u SuperSport HNL-u traje do sutra, 15. veljače, a 'modrima' je propala kupovina Bernarda Tekpeteya (25), desnog krila Ludogoreca, te Bećira Omeragića (21), stopera Züricha.

Ludogorec je za Tekpeteya tražio pet milijuna eura odštete, ali čini se da je Dinamu to bilo previše i od posla neće biti ništa. Realno, Ganac s bugarskom putovnicom je sjajan igrač, po profilu bi odgovarao Dinamu, ali...

Za sada je propao i transfer Bećira Omeragića, stopera švicarskog Züricha, koji je navodno već bio 'na vratima' Maksimira. No, nešto se zakompliciralo, navodno se radi o obiteljskim razlozima, te je Omeragić odlučio ostati u Švicarskoj. Problem? Na kraju sezone mu završava ugovor sa Zürichom, mogao bi on doći u Dinamo i na ljeto, kao slobodan igrač, ali... Ne prati ga samo Dinamo, Omeragić je veliki potencijal, pa će tu biti velike borbe. Ako će ga 'modri' uopće tada željeti...

Kako su ostali bez dva važna pojačanja, na Maksimiru su se okrenuli domaćem tržištu jer su u međuvremenu na posudbe poslali Mahira Emrelija i Daniela Štefulja pa pod hitno treba popuniti 'rupe' u napadu i obrambenim redovima.

  • +40
NK Dinamo - NK Istra 1961, SuperSport HNL, 10.2.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Tako bi Dinamo u sljedeća 24 sata mogao 'počistiti' redove konkurenata u SuperSport HNL-u jer se kao potencijalna pojačanja spominju sjajni mladi napadač Rijeke Matija Frigan (21) te stoper Istre 1961 Mauro Perković (19).

Rijeka i Dinamo su proteklih sezona, barem što se transfera tiče, sjajno surađivali pa i sad treba očekivati brzi dogovor. Problem je u činjenici da Rijeka Frigana neće pustiti za manje od pet, šest milijuna eura odštete jer radi se o jednom od velikih talenata momčadi s Rujevice. Ove je sezone Frigan za Rijeku odigrao 17 utakmica u svim natjecanjima, zabio je osam golova uz jednu asistenciju.

Dinamo će Rijeci sigurno u tom poslu ponuditi neke od svojih igrača koji su ove sezone već na Rujevici na posudbi - Niko Janković, Deni Jurić i Antonio Marin - te ostatak u novcu. Realno, ovo je posao koji bi se trebao realizirati.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Ništa lošije ne stoji ni potencijalni angažman stopera Istre 1961 Maura Perkovića koji igra sjajnu sezonu. Ovaj 19-godišnjak standardni je član naše mlade U-19 i U-21 reprezentacije, a ove je sezone za Istru odigrao 17 utakmica.

Problem? Navodno je Istra nedavno odbila ponudu ukrajinskog Šahtara koji je za Perkovića davao dva milijuna eura. Dojam je da ga se Puljani neće samo tako odreći, pa će njegova cijena biti i najveća prepreka u poslu s Dinamom.

Standings provided by Sofascore