dobar posao

Jedan od najboljih nogometaša Serie A za 50 milijuna eura stigao u München

19.07.2023 u 07:09

Bionic
Reading

Južnokorejski branič Kim Min-Jae (26) napustio je redove Napolija i karijeru će nastaviti u njemačkom prvaku Bayernu, objavio je bundesligaški klub

Njemački velikan nije otkrio cijenu transfera u kojem je Kim Min-Jae (26) stigao u München, ali prema njemačkim i talijanskim medijima Bayern je Napoliju platio odštetu od 50 milijuna eura.

'Bayern je san svakog nogometaša. Radujem se onome što dolazi u Münchenu. To je novi početak za mene', rekao je korejski reprezentatvac koji je za bavarski sastav potpisao ugovor na pet godina.

Kim je u Napoli stigao u srpnju 2022. iz Fenerbahčea i bio je jedan od ključnih igrača momčadi koja je prošle sezone osvojila 'scudetto', prvi put nakon više od tri desetljeća.

Min-jae je u Napoliju odigrao 45 utakmica u svim natjecanjima i postigao dva gola, a nakon samo jedne sezone seli u München. Jednu sezonu je proveo i u redovima Fenera koji ga je za 18 milijuna eura prodao u Napulj.

'Bez obzira gdje ću biti, sjećat ću se Napolija i navijat ću za tebe', poručio je preko društvenih mreža.

Igrao je i za Gyeongju, Jeonbuk Hyundai Motors, te Beijing Guoan, dok je za korejsku reprezentaciju upisao 49 nastupa i postigao tri gola.