'kraljevi' idu u ameriku

Luka Modrić završio godišnji odmor te se priključio momčadi Real Madrida

19.07.2023 u 06:56

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić (37) u utorak je završio jednomjesečni godišnji odmor te je odradio prvi trening s Real Madridom uoči nadolazeće sezone

Luka Modrić (37) se odmarao od 19. lipnja, poslije finalne utakmice Lige nacija u kojoj je Hrvatska izgubila na jedanaesterce od Španjolske.

On i francuski reprezentativac Eduardo Camavinga obavili su u utorak liječničko testiranje u klupskom centru u sjevernenom madridskom predgrađu Valdebebas. Nakon toga su trenirali u teretani, radeći na vježbama snage i elasticiteta, priopćio je Real Madrid. Modrić je vježbao na spravama i trčao sprinteve.

U teretani su vježbali i španjolski reprezentativci Nacho Fernandez, Dani Carvajal i Joselu koji su se priključili momčadi u subotu. Svi ti igrači dobili su dodatne dane odmora zbog igranja za svoje reprezentacije prošle sezone.

Momčad Real Madrida bi danas, srijeda, 19. srpnja, trebala poletjeti prema Sjedinjenim Državama gdje će nastaviti s pripremama.

'Američka turneja nam je bitna iz više razloga. Želimo se dobro pripremiti za nadolazeću sezonu, upoznati fantastične stadione, biti s navijačima iz Amerike te igrajući jake utakmice provjeriti u kakvoj se formi nalazimo', pojasnio je trener Reala Carlo Ancelotti.

Real Madrid, predvođen novim kapetanom Nachom i njegovim zamjenikom Modrićem, sudjelovat će na 'Soccer Champions Touru'. U sklopu tog turnira igrat će 24. srpnja protiv Milana, 27. srpnja protiv Manchester Uniteda, 29. srpnja s Barcelonom, a turneju će okončati 3. kolovoza dvobojem s Juventusom.

'Moguće je da ćemo ove sezone igrati u drugačijoj formaciji', rekao je Ancelotti ne otkrivši detalje. On je, kao i njegovi prethodnici na klupi, koristio sustav 4-3-3 u kojem su Modrić i njemački veznjak Toni Kroos u sredini.

Real Madrid je prošli mjesec doveo iz Borussije Dortmund novog veznog igrača Juda Bellinghama (20) koji će za poziciju konkurirati šestorici igrača među kojima i Modriću.

'On je jako mlad igrač, drugačiji je u odnosu na vezne igrače koje imamo. Naporno radi, dobro se osjeća te će igrati na ovoj turneji', kazao je Ancelotti.

Real Madrid se u nadolazećoj sezoni nada peharu španjolskog prvaka koji je završio u rukama Barcelone, te će opet pokušati doći do naslova Lige prvaka koji je osvojio Manchester City.

'Nema prijateljskih utakmica između Real Madrida i Barcelone, i nikada ih neće biti', rekao je Ancelotti o pripremnoj utakmici s Kataloncima u SAD-u.

Real Madrid se i prethodnih sezona pripremao u Sjedinjenim Državama šireći istovremeno svoju marketinšku kampanju i navijačku bazu.

Modrić, koji će u rujnu napuniti 38 godina, prošli mjesec je produžio ugovor za dodatnu sezonu do 30. lipnja 2024.

Od kada je u ljeto 2012. odjenuo bijeli dres 'kraljevskog' kluba odigrao je 488 utakmica i osvojio 23 trofeja. Njega i Nacha dva pehara dijele od bivših suigrača Karima Benzeme i Marcela koji su rekorderi s 25 osvojenih trofeja s Real Madridom.