anketa tportala

Je li na popisu Zlatka Dalića trebalo biti mjesta za hit-igrača SuperSport HNL-a?

25.09.2023 u 14:01

Bionic
Reading

Nakon što je izbornik Zlatko Dalić objavio popis igrača za utakmice protiv Turske i Walesa, neki su bili razočarani time što nije bilo mjesta za povratnika u SuperSport HNL - Marka Pjacu

Za predstojeće utakmice hrvatske nogometne reprezentacije, protiv Turske u Osijeku 12. listopada te na gostovanju kod Walesa 15. listopada, izbornik Zlatko Dalić pozvao je provjerene igrače.

Zapravo, prije nego je objavio popis bilo je samo upitno hoće li pozvati Marka Livaju, koji je svojevoljno u lipnju napustio reprezentaciju zbog skandala s navijačima na Rujevici. Očekivano, Livaja je vraćen, ali ostalo je u zraku jedno veliko ALI...

>> Izbornik Dalić otkrio tko dolazi kao zamjena za Perišića, Livaja opet na popisu

Naime, nakon teške ozljede Ivana Perišića, otvorilo se i to mjesto pa su tako navijači Rijeke - i mnogobrojni ljubitelji nogometa u Hrvatskoj - očekivali da će možda na popisu biti Marko Pjaca jer je oduševio u povratničkom nastupu s dva gola Osijeku. Ipak je on hit-igrač u domaćoj ligi i ima ogroman motiv ispred sebe, a mnogi se slažu da bi mu puno značilo da ga je Dalić samo spomenuo ili stavio na popis pretpoziva... Jer, prije teških ozljeda, Pjaca (iz Dinama prešao u Juventus) je bio predodređen za mjesto u udarnih 11 Vatrenih...

Videosažetak utakmice Rijeka-Osijek pogledajte u prilogu:

Rijeka - Osijek 2:1, 8. kolo, 2023./24. (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport/Croatel

S druge strane, pojavila se i priča kako nije nemoguće da nakon dugo vremena na popisu bude i Ante Rebić.

No Dalić je prelomio i pozvao Josipa Brekala, a na pretpozivima se nije našlo mjesta za Pjacu i Rebića…

Dakle, pretpozive su dobili: Duje Ćaleta-Car, Marin Pongračić, Luka Sučić, Nikola Moro, Martin Baturina, Dion Drena Beljo, Matija Frigan i Dominik Kotarski.

'Imajući u vidu ozljede Perišića i Oršića, kao i činjenicu da je Ivanušec također načet, proširili smo opcije na krilima pozivanjem Brekala, koji tako dobiva priliku pokazati da zaslužuje ponovno biti dio reprezentacije, za što ima potrebnu kvalitetu. Više sam puta istaknuo da vrata reprezentacije nisu nikome zatvorena te da se svatko može igrama i reprezentativnim ponašanjem vratiti u ekipu', kazao je Dalić, poslavši tako jasnu poruku onima koji su možda očekivali poziv.

U našoj novoj anketi pitamo vas je li, po vašem mišljenju, među pretpozivima koje je Dalić poslao trebao biti Marko Pjaca?

Podsjetimo još da je u velikoj anketi tportala upravo Marko Pjaca dobio daleko najviše glasova čitatelja kao idealna zamjena za Ivana Perišića.

Ako još niste dali svoj glas u toj anketi, možete je pronaći OVDJE.

  • +54
Hrvatska - Latvija, kvalifikacije za Euro 2024. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL