slavljenik u turskoj

Talijani s razlogom pišu o Hrvatu Anti Rebiću; mnogi ga žele vidjeti među Vatrenima

21.09.2023 u 14:15

Bionic
Reading

Posljednja dva dana hrvatski napadač Ante Rebić spominje se u kontekstu idealne zamjene za ozlijeđenog Ivana Perišića – a prisjetili su ga se i talijanski mediji

Tako je poznati talijanski Tuttomercato posvetio puno prostora upravo Anti Rebiću (rođen 21. rujna 1993. u Splitu), ali povod im je okrugli 30. rođendan koji danas slavi napadač iz Vinjana Donjih, mjesta pored Imotskog.

>> Evo koga Dalić treba pozvati umjesto ozlijeđenog Perišića; je li ovo iznenađenje?

Nakon teške ozljede Ivana Perišića, kojeg na terenu neće biti više od pola godine, pitali smo vas koga bi izbornik Dalić mogao koristiti umjesto njega.

I zanimljivo, uvjerljivo najviše glasova dobili su Marko Pjaca, povratnik u HNL u dresu Rijeke, te Ante Rebić, a koji je nedavno prešao iz talijanskog Milana u turski Bešiktaš.

Ako niste još glasovali u našoj anketi, možete to napraviti sada.

Talijani su tako u članku o Rebiću podsjetili da je tijekom karijere igrao za RNK Split, zatim Fiorentinu, RB Leipzig, Veronu, Eintracht Frankfurt i AC Milan, koji ga je ovog ljeta poslao na posudbu u Bešiktaš.

Također su naveli da se Fiorentina u ljeto 2013. kockala jer je odlučila igrača od 20 godina, koji nije igrao u Hajduku ili Dinamu, platiti čak 4,5 milijuna eura.

'To je bilo kockanje Fiorentine na Balkanu', piše između ostalog u članku.

'U Fiorentini mu nije najbolje krenulo, u četiri utakmice postigao je jedan gol. Otišao je na posudbu u Leipzig, gdje mu nikako nije išlo, a klub je tad bio u 2. Bundesligi. Vratio se u Fiorentinu, koju je u međuvremenu preuzeo trener Paulo Sousa. Sjajan početak, ali ne i za Hrvata, koji je i dalje bio misterij. Otišao je u Fiorentinu, u kojoj u šest mjeseci nije zabio gol', pišu u članku, navodeći da je praktički iz očaja otišao na posudbu u Bundesligu, i to u Eintracht iz Frankfurta. No Talijani ne navode da je tada Eintracht vodio hrvatski stručnjak Niko Kovač, zbog kojeg je klub uskoro otkupio Rebićev ugovor za dva milijuna eura, plus 50 posto od iduće prodaje. Činjenica jest da je Rebić kod Kovača - briljirao! Doslovno je eksplodirao.

'U Eintrachtu je Rebić napokon postao ono što se mislilo da može biti - kompletan napadač, ne strijelac, sposoban stvarati prilike', piše u članku, uz dodatak da je briljirao i u dresu Hrvatske na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji.

'Bio je standardan u udarnoj momčadi, a zabio je i gol protiv Argentine. Videosažetak te utakmice možete pogledati na YT kanalu Fife OVDJE.

'Igrač Milana bio je četiri sezone. Vrhunac je imao u prve dvije', pišu u nastavku, uz dodatak da se posljednje dvije sezone mučio s ozljedama i konkurencijom u Milanu, tako da je završio na posudbi u Turskoj.

Nema sumnje da bi u slučaju nove 'Rebićeve eksplozije' izbornik Dalić imao slatke brige jer takvog napadača, kad je u top formi, poželio bi svaki trener. Sad je na ovom snažnom Imoćaninu da pokaže da nije zaboravio igrati nogomet. Nema sumnje da bi ga upravo zbog svega što je postigao i zbog sjajnih igara u dresu Hrvatske mnogi voljeli opet vidjeti u sastavu Vatrenih. No sve je na njemu. Baš sve!

  • +34
Armenija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Hrach Khachatryan/PIXSELL