nije bilo hrabrosti

Je li Barca u nedjelju izdala svoje ideale i okrenula leđa Kataloniji?

02.10.2017 u 10:44

Bionic
Reading

Španjolski sportski dnevnik Marca zaključuje da je nogometni klub Barcelona pristankom na igranje utakmice s Las Palmasom izdao svoje ideale, kao i Kataloniju koju predstavlja...

Iza Španjolske je jedan od dramatičnijih dana u novijoj povijesti, u kojem je zbog referenduma o samostalnosti Katalonije došlo do brutalnog nasilja policije u Barceloni i okolici, a potresni prizori ozlijeđenih ljudi obišli su svijet.

  • +6
Primera, 7. kolo: Barcelona - Las Palmas Izvor: Reuters / Autor: ALBERT GEA

No, utakmica Barcelone i Las Palmasa svejedno je odigrana i to pred praznim tribinama, iako ju je katalonski klub pokušao odgoditi zbog nemilih događaja, a nije mogao jamčiti sigurnost sudionicima pa gledateljima nije bio dopušten ulazak na stadion.

Barca je taj susret pobijedila 3:0 i ostala na vrhu ljestvice sa sedam bodova više od Reala, no mnogi smatraju da je zapravo doživjela poraz. Naime, prijetnja Saveza da će joj biti oduzeti bodovi u slučaju neigranja po mnogima nije trebala biti valjan razlog za izazak na teren i odigravanje susreta na tako tužan dan u Kataloniji.

'Klub je izdao svoje ideale i odlučio odigrati utakmicu s Las Palmasom pred praznim tribinama, unatoč tužnim događanjima u nedjelju u Barceloni i Kataloniji. Predsjednik Bartomeu nije se usudio otkazati utakmicu, što bi dovelo do gubitka susreta i oduzimanja dodatna tri boda,' piše španjolski dnevnik Marca.

Dnevnik El Mundo Deportivo naglašava kako su igrači bili ti koji su htjeli izaći na teren i igrati. Samo njih 10 posto tražilo je otkazivanje susreta, a jedan od njih bio je Gerard Pique koji je nakon pobjede na rubu suza najavio mogući oproštaj od španjlske reprezentacije.

Autor: Youtube

'Ako izbornik ili federacija misle da će biti problema, nemam ništa protiv da se maknem,' priznao je Pique.

Konsenzusa u Barceloni ove nedjelje nije bilo, a u upravi kluba utakmica je izazvala potrese pa su ostavke dali Jordi Mones i Carles Vilarrubi.

Sportski dnevnici iz Katalonije uglavnom podržavaju odluku odigravanja utakmice, ali među navijačima koji su prijetili prekidom ako ih puste na stadion ima mnogo onih koji nisu sretni i smatraju da su potencijalno izgubljeni bodovi u prvenstvu države iz koje žele izaći u nedjelju bili najmanje bitni...