SuperSport HNL

Iznenađujući transfer; zaobišao je Dinamo i Rijeku te karijeru nastavlja u Koprivnici

14.02.2024 u 13:33

Bionic
Reading

Robert Murić (27) je novi igrač Slaven Belupa! 'Farmaceuti' su u samoj završnici prijelaznog roka iznenađujuće dobili zvučno pojačanje i igrača koji će u SuperSport HNL-u doslovno biti 'kapitalac'

Prije nekoliko dana je Robert Murić (27) raskinuo ugovor s turskim prvoligašem Konyasporom te je kao slobodan igrač krenuo u potragu za klubom u kojem bi oživio karijeru.

Svojevremeno je Murić bio jedan od najvećih Dinamovih nada u svom uzrastu, ali je 2014. odlučio napustiti Maksimir te se okušati u omladinskom pogonu Ajaxa. Na žalost, tamo se nije probio pa su ga 'kopljanici' prodali portugalskoj Bragi iz koje je u zimi 2019. godine stigao u Rijeku.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel

I na Rujevici se Murić igrački preporodio, odigrao je 123 utakmice, zabio 38 golova uz još 26 asistencija te s Rijekom osvojio dva Kupa! Bio je jedan od najboljih igrača domaćeg prvenstva i teško je bilo za očekivati da će se zadržati...

U ljeto 2022. godine odlazi u Tursku, ali u Konyasporu se nije snašao, u 53 utakmice je zabio četiri gola uz četiri asistencije pa je razlaz bio i logičan. I, kad su svi očekivali da će se Murić kao slobodan igrač vratiti ili u Rijeku ili u Dinamo, on je odlučio sreću potražiti na sjeveru Hrvatske, u Koprivnici.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

Tako je u samoj završnici zimskog prijelaznog roka Slaven Belupo uhvatio 'kapitalca', Robert Murić definitivno će oplemeniti i pojačati momčad 'farmaceuta'. Trener Roy Ferenčina je dobio iskusno krilo s kojim će napad Slaven Belupa biti daleko opasniji i ubojitiji, a mladi će igrači u Muriću dobiti i sjajnog mentora na terenu. I da, 'farmaceuti' s Murićem u momčadi sad definitivno imaju kvalitetu za napad na jedno od mjesta koje vodi u Europu sljedeće sezone.