bombastičan transfer

Dinamo za zadnji dan prijelaznog roka sprema senzaciju; vraća se 'kapitalac'...

14.02.2024 u 06:03

Bionic
Reading

Još se jučer ovaj posao činio kao jedan od onih iz rubrike 'Vjerovali ili ne', ali sad se čini kako je Dinamo blizu da praktički u zadnjem danu zimskog prijelaznog roka nakon 14 godina izbivanja na Maksimir vrati bivšeg 'vatrenog' Dejana Lovrena (34)

Na Maksimiru čine sve kako bi posljednjeg dana prijelaznog roka pojačali obranu, na meti 'modrih' su dva stopera, a jedan od njih je - Dejan Lovren (34).

Da, još se jučer sve ovo činilo kao znanstvena fantastika, ali Dinamo čini sve kako bi do četvrtka u ponoći osigurao povratak Lovrena koji je Maksimir napustio prije točno 14 godina! U siječnju 2010. godine Lovren je u transferu teškom devet milijuna eura otišao u Lyon, a potom je igrao za Southampton, Liverpool, Zenit St. Peterburg iz kojeg je prošle zime ponovno stigao u Lyon. A sada bi se napokon trebao vratiti...

Da stvar bude još i bolja, sam Dejan Lovren je spreman vratiti se u Dinamo, za sada na posudbu do kraja aktualne sezone. Problem je u činjenici da bivši 'vatreni' u redovima posrnulog francuskog velikana zarađuje oko četiri milijuna eura na godinu pa bi pregovori oko financijskog dijela transfera između Lyona i Dinama (konkretno se radi o preuzimanju Lovrenove plaće!) mogli potrajati. A prijelazni rok z SuperSport HNL-u završava u četvrtak, 15. veljače u ponoć.

Tako je samo vrijeme najveći neprijatelj 'modrih' u ovom senzacionalnom poslu, ali u Dinamu su spremni čekati i pregovarati do danas kasno popodne. Lovren s Lyonom ima ugovor do ljeta 2025. godine, a Francuzi su ga za prvu ruku spremni posuditi do kraja sezone, ali uz obvezan otkup ugovora. A malo je vjerojatno da će na Maksimiru potrošiti toliki novac za igrača koji je na zalasku karijere.

Zato 'modri' imaju i rezervni plan, radi se o ciparskom reprezentativcu Konstantinosu Laifisu (30) koji trenutno igra za belgijski Standard Liege kojeg odnedavno vodi Ivan Leko. Iskusni je stoper već sedmu sezonu u Standardu, prije toga je bio u Olympiakosu, a ugovor mu završava u lipnju ove godine i klub njegovom prodajom želi barem nešto zaraditi.

Nije skup i navodno je Dinamo s njim već sve dogovorio, ali ga je stavio 'na čekanje' dok se ne iskristalizira situacija s Lovrenom. Prema nekim informacijama, Laifis je u 'niskom startu', čeka poziv kako bi danas ili najkasnije sutra, zadnjeg dana prijelaznog roka, došao u Zagreb na liječnički pregled. A s tim ne bi smjelo biti problema jer Laifis je standardan na stoperskoj poziciji, odigrao je sve utakmice od početka godine.

Kako će sve ovo završiti? Srijeda će u popodnevnim satima dati puno odgovora, a najvažniji je onaj stiže li na Maksimir Dejan Lovren ili će u modrom dresu zaigrati Cipranin Konstantinos Laifis.