raspad 'rossonera'?

Izdajica ili spasitelj? Zbog novca je napustio Juve, sad će razočarati i navijače Milana

21.12.2017 u 16:02

Bionic
Reading

Leonardo Bonucci (30) ovog je ljeta šokirao talijansku nogometnu javnost nakon što je odlučio otići iz Juventusa u Milan. Dobio je puno izdašniji ugovor i kapetansku traku, a Juve je zaradio 45 milijuna eura. No, navijači 'stare dame' nisu mu oprostili izdaju. Bonucci se sad, nakon samo pola godine na San Siru, sperma na novi odlazak...

Sedam je sezona bio stup obrane Juventusa, u dresu 'stare dame' osvojio je šest naslova prvaka i tri Kupa, dvaput igrao finale Lige prvaka. No, na kraju je Leonardo Bonucci ipak ovog ljeta prihvatio zov 'kineskog novca', potpisao za Milan i šokirao sve navijače Juventusa.

U Torinu je proglašen izdajicom, a u Milanu je dočekan kao heroj. S poprilično podebljanim bankovnim računom i kapetanskom trakom Milana oko ruke Bonucci se nadao uspješnijoj sezoni. 'Rossoneri' su pokupovali sve što su mogli, no pokazalo se kako su uzalud potrošili oko 200 milijuna eura na pojačanja, a čini se i kako novi vlasnik ipak nije kineski milijunaš već teški prevarant. Tako sada Milanu prijeti kazna zbog nepoštivanja financijskog fair-playa, spominje se izbacivanje iz europskih natjecanja (izborili su šesnaestinu finala Europske lige), a klubu prijeti - bankrot!

Čelnici Milana stoga na sve načine pokušavaju spasiti stvar, pa će ove zime 'rossoneri' dosta prodavati. To je praktički jedini način da se spase kazni. A među prvima bi klub trebao napustiti baš Leonardo Bonucci. Šteta, nije im 'dugo trajao', samo pola godine... Za njega su interes odmah pokazali Manchester City i Barcelona, a sada je na Bonucciju i čelnicima Milana da ispregovaraju njegov odlazak. Da 'rossoneri' nešto zarade na njegovoj prodaji i pokrpaju rupetine koje su nastale u proračunu.

  • +18
Milan - Juventus, 11. kolo Serie A, 2017/18. Izvor: Reuters / Autor: ALBERTO LINGRIA

I City i Barca imaju dovoljno novca, no u igru su se ubacila još dva jaka igrača - Chelsea i PSG! Za potencijalne kupce to je jako loša vijest jer cijena će samo rasti, no u Milanu trljaju ruke. Samo bi jednim transferom, a nagađa se da bi odšteta za Bonuccija mogla biti i do 80 milijuna eura (gotovo dvostruko više nego što ga je Milan platio!), 'rossoneri' pokrili polovicu aktualnih dugovanja. A Bonucci bi od izdajice preko noći postao - spasitelj!

  • +11
Europska liga, skupina D: Milan - Rijeka Izvor: Reuters / Autor: STEFANO RELLANDINI