kadrovska križaljka

Prvi Hrvat u Manchester Unitedu; Mourinho na Old Trafford dovodi zvijezdu Reala

21.12.2017 u 11:46

Bionic
Reading

Jose Mourinho u zimskom prijelaznom roku priprema nekoliko spektakularnih transfera. Odlučio je napraviti 'inventuru' u svlačionici Uniteda, čak šest igrača napušta Old Trafford, a na popisu vrlo vjerojatnih zvučnih pojačanja našao se i jedan hrvatski reprezentativac

Jose Mourinho odlučio je, u momčadi Uniteda od ove zime više nema mjesta za Mattea Darmiana, Lukea Shawa, Daleya Blinda, Axela Tuanzebea, Jamesa Wilsona te na opće čuđenje - Henrikha Mkhitaryana!

Za Tuanzebeom i Wilsonom nitko neće suzu pustiti, no ostala četvorica morala bi klubu uprihoditi podosta novca jer za Shaw je koštao 40 milijuna eura, Blind i Darmian svaki po 18 milijuna, a Mkhitaryan je stigao za 42 milijuna eura! Interesa ne manjka, dapače, za sada se pojavilo nekoliko vrlo zanimljivih kombinacija u kojima bi United, po tko zna koji put, mogao izvrsno proći.

Tako se sada vrlo izvjesnom čini mogućnost da u dresu Manchester Uniteda napokon zaigra i prvi Hrvat. Nakon što su propali Mourinhovi pokušaji da dovede Ivana Perišića i/ili Marcela Brozovića, sada je visoko na njegovom popisu željenih pojačanja Mateo Kovačić. Kombinacija je nekoliko, u jednoj bi čak Mkhitaryan krenuo put Madrida, a Mateo prema Old Traffordu. Zamjena, 'ključ za ključ', a svi sretni... Ne čini se loše. Posebno jer Mourinho za Kovačića ima i rezervni plan. Mkhitaryan bi se mogao vratiti u Borussiju Dortmund iz koje je i stigao u United, a svota koja bi se oslobodila njegovim odlaskom - oko 30 milijuna eura - bila bi više nego dovoljna za dovođenje hrvatskog reprezentativca iz Reala. Engleski mediji uvjereni su kako je taj transfer već praktički zgotovljen i da je Mateo Kovačić od siječnja 2018. godine gotovo sigurno novi igrač i prvi Hrvat u dresu Manchester Uniteda.

  • +16
Mateo Kovačić Izvor: Profimedia / Autor: Tomasz Jastrzebowski

No, Mourinho ima još želja, treba mu još veznjaka, pa je 'napikirao' Mesuta Özila koji nije zadovoljan u Arsenalu te na sveopće iznenađenje - Edena Hazarda iz Chelseaja! Özila bi također mogao dobiti u zamjeni (Shaw i/ili Blind i/ili Darmian, plus nešto keša, ovisno o kojemu se od igrača radi), dok će Hazarda ipak morati platiti. I to 'masno' jer Chelsea ga neće pustiti za manje od 100 milijuna eura odštete. U ovom trenutku realnijom se čini opcija 'trgovine' s Arsenalom i dovođenjem Özila jer Mourinho na popisu želja, uz Hazarda, još ima Garetha Balea i Antoinea Griezmanna, a njihove odštete također nisu ništa manje od 100 milijuna eura. Čelnici Uniteda toliki mu novac jednostavno ne mogu osigurati, možda eventualno tek za jednog od njih, a ostatak će Mourinho pokušati riješiti 'kompenzacijama', tj. zamjenama...