loše vijesti

Iz Dinama su se oglasili i potvrdili ono najgore; sad je poznato koliko će Mislav Oršić pauzirati zbog ozljede gležnja

07.10.2021 u 06:12

Bionic
Reading

Gotovo je sigurno da bi Mislav Oršić (28) dobio priliku zaigrati u dresu reprezentacije u utakmicama protiv Cipra (8. listopada) i Slovačke (11. listopada), a zbog ozljede će propustiti ovaj krug kvalifikacija za plasman na SP 2022. godine. No liječnički su pregledi pokazali da će Oršić pauzirati duže nego što se u početku mislilo, a to znači nove probleme za Dinamo

Ove je sezone Mislav Oršić (28) odigrao 15 utakmica za Dinamo u svim natjecanjima, zabio je četiri gola uz još dvije asistencije. Na posljednjoj utakmici Europske lige, u gostujućoj pobjedi Dinama kod Genka 3:0, Oršić je asistirao za gol Ivanušeca (1:0) te je izborio jedanaesterac iz kojeg je Petković zabio za konačnih 3:0.

U sjajnoj je formi dočekao reprezentativno okupljanje i sigurno je da bi ga Zlatko Dalić koristio u utakmicama protiv Cipra (8. listopada) i Slovačke (11. listopada). No zbog ozljede gležnja Oršić je otpao za ove dvije utakmice, a nakon dodatnih liječničkih pregleda iz Dinama su potvrdili loše vijesti.

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic

'Mislav Oršić je ozlijedio skočni zglob, napravljen je magnet i danas se vratio u klub. Počinjemo s fizikalnom terapijom i nadamo se da oporavak neće potrajati više od dva do tri tjedna', potvrdili su iz Dinama.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +39
Genk - Dinamo, 2. kolo Europske lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Nisu to dobre vijesti jer to znači da će jedan do najboljih igrača 'modre' momčadi sigurno propustiti derbi 12. kola Hrvatski Telekom Prve lige koji Dinamo igra 16. listopada na Rujevici protiv Rijeke.

Uz to, potraje li oporavak i puna tri tjedna, Oršić gotovo sigurno neće biti na raspolaganju treneru Damiru Krznaru ni za utakmicu 3. kola Europske lige koju Dinamo 21. listopada igra u gostima kod Rapida u Beču.

Veliki je to hendikep i težak udarac za ambicije Dinama jer igra 'modrih' u velikoj mjeri ovisi baš o Mislavu Oršiću.

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi / PIXSELL