izdao ih je

Hrvoje Horvat nakon samo tri mjeseca dobio otkaz: To je znak apsolutnog nepovjerenja!

04.04.2023 u 17:25

Bionic
Reading

Bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat (45) više nije trener HSG Wetzlara, jedne od najlošijih momčadi njemačke lige. Iz kluba su objavili kako je Horvat prekršio dogovor i zato je doslovno preko noći postao bivši

Krajem prošle godine, dok je još vodio hrvatsku rukometnu reprezentaciju, Hrvoje Horvat (45) je preuzeo momčad njemačkog prvoligaša HSG Wetzlar koji se grčevito bori za ostanak u ligi.

Nakon neuvjerljivog nastupa 'kauboja' na Svjetskom prvenstvu Horvat je početkom veljače smijenjen s izborničke funkcije te se u miru mogao posvetiti radu u klubu. No, ljubav nije potrajala, razlog ovog iznenadnog otkaza je pomalo čudan, ali i razumljiv.

'Wetzlar, trenutno 16. klub rukometne Bundeslige, razišao se s glavnim trenerom Hrvojem Horvatom (45). Hrvat, koji je preuzeo momčad tek u prosincu prošle godine, u večernjim satima obavijestio je klub da je prihvatio ponudu drugog inozemnog kluba za iduću sezonu. Po nama je ovo znak apsolutnog nepovjerenja. Dogovorili smo se da je cilj završiti sezonu tako što ćemo ostati u ligi, a onda razgovarati o budućnosti. Horvat je prekršio dogovor svojom odlukom da od 1. srpnja prijevremeno dogovori prelazak u drugi klub. Nadzorni odbor iz tog je razloga jednoglasno navečer donio odluku o prekidu suradnje s Horvatom', navodi se u priopćenju njemačkog kluba.

Direktor Wetzlara Born Seipp razočaran je postupkom bivšeg hrvatskog izbornika.

'Sad je iznimno važno usredotočiti se na zadatak i svim srcem biti uz Wetzlar. Hrvoje je svojom odlukom pokazao suprotno. Potrebni su nam borci koji će sve napraviti za Wetzlar - naši navijači i sponzori. Treneri su dio toga, pogotovo glavni. Svatko mora biti tu za svakoga, imati energiju za ostvarenje zajedničkog cilja', rekao je Seipp, a sportski direktor Jasmin Čamdžić bio je jasan:

'Ovo je znak apsolutnog nepovjerenja prema svima u klubu i oko njega...'

Do kraja sezone Wetzlar će u borbi za ostanak u Bundesligi voditi pomoćni trener Filip Mirkulovski i Jasmin Čamdžić.

'Imamo puno povjerenje u njih dvojicu, koji su lojalni Wetzlaru. Nama sljedeća utakmica, ona protiv Göppingena u četvrtak, znači sve. Počela je potraga za novim trenerom', zaključio je direktor Wetzlara Born Seipp.