legendarni žuti

Robert Prosinečki otkrio za koga bi navijao kad bi se susreli Dinamo i Crvena zvezda

03.04.2023 u 14:36

Bionic
Reading

Proslavljeni hrvatski reprezentativac Robert Prosinečki (54) napokon je u razgovoru za Glas Srpske razotkrio neke već desetljećima nerazriješene dileme, a dotakao se i Luke Modrića

Nogometnu je karijeru Robert Prosinečki (54) započeo u Dinamu, pa je 1987. godine otišao u Crvenu zvezdu s kojom je 1991. osvojio Ligu prvaka da bi se potom preko Real Madrida, Barcelone i Seville 1997. godine vratio u tadašnju Croatiju.

Legendarni je Žuti jedan od najboljih hrvatskih nogometaša svih vremena, a sad je u razgovoru za Glas Srpske otkrio neke od detalja iz svoje prebogate karijere. Među ostalim je usporedio dva nogometna genijalca, Dejana Savićevića i Luku Modrića.

'Teško mi je to uspoređivati. Luka je potpuno različit tip igrača od Deje. Dejo nije bio vezni koji je razigravao ekipu, on je rješavao. To je velika razlika. U modernom nogometu dominira Lukina inteligencija, koju malo igrača ima. On prepozna problem i lako izađe iz njega, daje ritam ekipi. Zna kad treba ubrzati, usporiti. Zna što treba napraviti u pravom trenutku. Dejo je mogao ne jedan na jedan, nego jedan na pet, što kod Luke nećeš vidjeti. Luka se pokazao kao jedan od najboljih igrača današnjice i traje s toliko godina koliko ima. Malo igrača kao on živi za nogomet i toliko se odriče', kazao je Prosinečki i napomenuo:

'Dejo je stvarno bio čarobnjak. Nažalost, nije imao kontinuitet igre kakav smo svi željeli, ali kad je bio raspoložen, bilo ga je jako teško čuvati. On nije genije. Kad je htio igrati, mogao je i sam.'

No, jedno pitanje već desetljećima muči sve nogometne zaljubljenike na prostorima nekadašnje državne tvorevine - za koga bi Prosinečki navijao kad bi se sastali Dinamo i Crvena zvezda?

'Uvijek sam iskren u životu. Moj pokojni otac se vratio iz Njemačke da bi mu sin igrao u Dinamu. To je tako. Spletom okolnosti njegov sin nije igrao u Dinamu, nego je došao u Crvenu zvezdu', kazao je Prosinečki pa diplomatski za Glas Srpske zaključio:

'Najbolje da ne igraju Zvezda i Dinamo...'